Strešna kritina na solarne celice Tesla Solar Roof
Utrip mesta · dom

Posebnost solarnih celic Tesla Solar Roof je predvsem v tem, da navzven delujejo kot običajni strešniki. Njihova namestitev pa je postala cenovno veliko bolj smiselna.

Dejstvo je, da obstajajo rešitve, s katerimi smo lahko energetsko povsem neodvisni. Takšne rešitve so sprva drage, a se tekom let investicija zagotovo povrne. Eno takšnih rešitev ponuja tudi podjetje Tesla, katero je v zadnjih dneh predstavilo tretjo generacijo solarnih celic Tesla Solar Roof. Za razliko od solarnih celic drugih proizvajalcev za nameščanje zahtevajo manj dela in so tudi cenovno bolj ugodne.

Posebne jih naredi predvsem njihov izgled, kateri posnema običajne strešnike. Solarne celice Tesla Solar Roof so tudi vremensko izjemno vzdržljive. Preživijo sunke vetra do 177 km/h ter udarce toče, manjše od 4,4 centimetra. Zato zanje jamčijo do 25 let garancije. Za popolno energetsko neodvisnost lahko uporabnik poleg Solar Roof dokupi še Teslino baterijo Powerwall, katera bo čez dan shranjevala elektriko, čez noč pa napajala celotno hišo. Cena se seveda razlikuje od strehe do strehe, a kot primer: za prekrivanje 186 kvadratnih metrov velike strehe bo kupec moral odšteti približno 38.268 evrov.


ikea-lurvig-dalmation-hero-pr-1019-900x500 IKEA LURVIG: najbolj ljubko pohištvo za hišne ljubljenčke Posturite Oploft Najboljše mize za delo stoje (2019): za boljšo držo in produktivnejše delo home-office Kako si urediti domačo pisarno, v katero se boste z veseljem vračali? Barve, barve in še enkrat … barve! (John Lewis & Partners) Trendi za dom jesen/zima 2019: 3 najbolj vroči trendi za interier · ·