Mercedes-Benz C250 CDI 4matic
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz razred C je ob nedavnem lansiranju dodobra premešal karte v segmentu in konkurenci upravičeno nagnal strah v kosti. Oblikovalcu Robertu Lešniku in inženirjem je namreč uspelo pomanjšati paradno limuzino razred S, ves njen šarm in limuzinsko udobje ponuditi v manjšem paketu, pa tudi bolj sprejemljivi ceni. Novi C tako dejansko deluje kot pomanjšani S, kar mu lahko štejemo le v plus.

Mercedesovega Razreda C tako ne potrebujemo posebej predstavljati, saj ga je tudi slovensko občinstvo hitro vzelo za svojega. Glede na skromnost prodajnih številk usihajočega segmenta, bi težko rekli vzljubilo, ampak na cestah ga že videvamo in ljudje se, kjerkoli se pojavi, za njim tudi s pridom obračajo. Da bi test zapakirali nekoliko drugače kot običajno, smo avto “delili” z ljudmi različnih starosti in socialnih pozicij. Namen tega je bil prikazati njihovo percepcijo tega prestižnega vozila, ki je tudi nam, z redkimi izjemami, pustil izredno pozitiven vtis.

Luka, 35 let, samostojni podjetnik: “kot lastnik enako velikega vozila konkurenčne znamke, moram reči, da me je novi C z oblikovnega stališča res presenetil. Germanska umirjenost, je pri tem modelu postavljena v drugi plan, nadomeščata jo lepota in številne linije, o katerih si lahko pred leti pri trikraki zvezdi le sanjal. Me je pa zmotil povišan odmik od tal, zaradi katerega, ob 19-palčnih platiščih avto izgleda malce nenavadno. Limuzina mora po mojem mnenju biti bližje tlom in glede na športnost testnika (motor, pogon), bi tudi ta moral biti in delovati nižje.”

“Tudi o notranjosti je moj zapis ali ocena podobna, saj je svetlobna leta pred predhodnikom in ostala nemška konkurenta, glede občutkov (prestiža in ugleda) pušča daleč za sabo. Predvsem me je pozitivno presenetilo, da tudi pri osnovnih različicah, te izgledajo veliko bolj uglajene in prestižne kot “goli” različici audija A4 ali še bolj BMWja serije3. Glede zvočne zatesnjenosti tudi sami plusi, še posebej, ker je motor na zunaj dobro slišen in po mojem mnjenju premalo uglajen. Glede voznih lastnosti prav tako pozdravljam napredek, saj kljub 4matic pogonu, še vedno deluje kot avto z zadnjim pogonom. Cena je bila pričakovana, cena z dodatki pa je za moj okus vseeno malce preveč zasoljena in pri trgovcu bi vsekakor vprašal tudi o popustu, oziroma bi nekaj od opreme zlahka pustil na seznamu doplačil.”

Franc, 58 let, upokojenec: “ Oblikovno me je novi C res presenetil, saj so Mercedesi vedno veljali za oglate klasične limuzine, ki so imele točno določeno mesto na trgu in strukturo kupcev. Mene osebno niso nikoli prepričali, deloma tudi zaradi cene, ampak novi C vsekakor deluje bolje kot predhodni modeli, čeprav moj nakup tudi s tem še vedno ni ne vem kako verjeten. Sedenje je še vedno dokaj nizko in vstopanje oteženo, malenkost zmotijo tudi majhne odprtine vrat in prtljažnika, kar je po mojem mnenju posledica dinamične in neoglate oblike.”

“Potniška kabina ponuja veliko lepih detajlov tako na pogled kot otip, pohvaliti je treba filigransko natančnost in občutek za podrobnosti, kjer bi izpostavil ugledno zapiranje pokritih odlagalnih površin, izgleda kromiranih stikal, ki ne delujejo ceneno in čeprav nisem pristaš lesne imitacije, ta v C-ju izgleda odlično. Celotna notranjost namreč deluje uglajeno in prestižno in bo takšna tudi po letih uporabe. Malenkost zmoti le velikost in nasploh izgled osrednjega zaslona, saj ima ta velik rob in bi bil lahko večji. Konkurenca, tudi cenejša to ponuja. Končne cene ne bi komentiral, saj so vsi modeli tega cenovnega ranga tako ali tako predragi. Aja, sem jo ravno (pokomentiral). Pa naj ostane, saj drži.”

Jure, 41 let, poslovnež, potnik: “Mercedesi so vedno veljali za avtocestne križarke, kjer si z njimi prišel na cilj najbolj spočit in glede tega mu tudi nobena prestižna znamka ni mogla blizu. Kot poslovnež, ki je veliko na poti, je to izredno pomembno in čeprav moraš ob odhodu na službeno pot, vzeti, kar pač je v voznem parku, bi bila ta odločitev veliko lažja, če bi v njem bili tudi novi C. Ob vožnji z njim, moram priznati, da sem še bolj prepričan v visok nivo limuzinskega udobja, kjer se zdi da pri podvozju in vzmetenju ždijo mali škratje, ki vseskozi skrbijo za čim boljše nastavitve obojega in optimalno počutje potnikov.”

PREBERITE ŠE: Mercedesova renesančna pomlad – predstavitev novega razreda C

Na AC novi C kot da bi lebdel na napihnjeni blazini, odličnosti prej omenjenega pa zgovorno priča dejstvo, da takšnega udobja ni uspelo narušiti niti 19-palčnim platiščem z nizko presečnimi pnevmatikami. Glede porabe in dejstvo, da je bil testnik podkrepljen še s prestavno avtomatiko in štirikolesnim pogonom, lahko prav tako zapišem samo hvalo, saj se tudi pri večjih hitrostih, le stežka znajdeš v sedmih litrih, ob varčevanju pa vam šestica ne uide.

Irma, 38 let, pravnica: “Novi C je končno mercedes, razen razredov A in B, ki bi ga imele tudi me. Izgleda zelo dobro, za uporabo pa je nezahteven in tudi pri tolikšni moči, bi si ga zaupala voziti. Edino pozicija prestavne ročice avtomatike, ki je sicer zelo uglajena, me je zmotila, saj mi nekako “ne potegne”. Všeč mi je bil uporabniški vmesnik na sredini med sedežema, zelo lepo izgleda, rokovanje pa je, ko se ga enkrat navadiš, enostavnejše od klasičnih gumbov. Je pa limuzinski C zgolj pogojno uporaben za družinsko rabo, saj prtljažnik glede prostornosti ne briljira, močno pa ga omejuje tudi velikost odprtine, tako da tja večji otroški voziček spraviš le z veliko mero treninga, včasih pa tudi muke.”

“Izgled bi ocenila z oceno pet, saj izgleda odlično iz kateregakoli zornega kota, razen zadnji del zahteva privajanje. Zadnje luči bi lahko bile tudi malce širše, se mi zdi, da bi tako izpadel še bolje. Mogoče so to privarčevali za facelift (smeh). Eh, ko so mi omenili ceno, sem zopet postala ljubiteljica manjših mercedezovih modelov, se pravi razredov A in B, saj je toliko denarja za na koncu tako “majhen” avto. Mogoče bi bila moja ocena glede tega, malce drugačna, če bi šlo za karavana. Se slišimo zopet, ko boste testirali tega (nasmešek).”

Miha, 34 let, avtomobilski novinar: “Baby eS, kot mu novinarji pravimo, je zagotovo napredoval. O tem ni dvoma. Tako oblikovno kot vsebinsko in konkurenca bo imela kar nekaj dela. Razred C prepriča tako z zunanjo uglajenostjo, ki so ji dodali občutno mero športnosti, znotraj pa je vse skreirano na način da deluje lepo in kakovostno, ter ne glede na opremsko različico prestižno. Pohvaliti moram izgled sredinske konzole in vratnih oblog, kakor tudi bogate ambientalne razsvetljave, ki ponoči osvetljuje vse mogoče, zelo diskretno in prestižno. Še vedno hvalim artico imitacijo usnja, ki tudi pri nižje cenovno pozicioniranih različicah nudi za mercedezove modele skoraj nujno mero udobja. Poleg tega je imel testnik tudi sedeža z nastavljivim sedalnim delom, kar je prav tako plus, ob pogledu na ceno testnika, pa bi vseeno pričakovali pravo usnje. Ob tem moram omeniti, da v kombinaciji s svetlim oblazinjenjem vse skupaj deluje še bolje, kupec pa lahko prvič tudi kombinira zunanji look (in se odloči recimo za avantgard ali AMG line opremo), znotraj pa se določi za klasično eleganco v obliki istoimenskega paketa. Res hvale vredno.”

“Tudi v vožnji je C pridobil, saj se pelje bolj dinamično, a še vedno uglajeno, kljub temu pa ne zmore priključiti in na zaprtih cestnih odsekih slediti bavarskemu konkurentu. Ne me razumeti narobe, približek je očiten, ampak razlika vseeno ostaja. Mogoče mu malce zmanjka tudi zaradi avtomatike, ki čeprav je uglajena in prestavlja skoraj neopazno, ni najhitrejša, enako pa velja tudi za vodljivost, saj je krmilni mehanizem prej omenjenega konkurenta še bolj natančen. Glede porabe pa kapo dol. Pogon 4matic prav tako priporočamo, saj tudi z njim ni izgubil tako všečne okretnosti in tistega občutka zadnjega pogona. Cena je segmentu in znamki primerna, zato se morajo kupci preudarno spoprijeti z občutno daljšim seznamom doplačil, kot pri predhodniku. Smo pa pri testniku glede na ceno pogrešali več napredne tehnike oziroma asistenčnih sistemov.”

Mercedes-Benz C250 CDI 4maticOdpri galerijo
2016-Jaguar-XF-20 Novi Jaguar XF željan skalpa nemške “svete trojice” Subaru BRZ STI Performance Subarujev konceptni ”modri dirkač” BRZ STI Performance E-fat bike RadRover bo spremenil krajino mestnih koles. Kolo RadRover – električni fat bike iz Indiegoga Påhoj je kombinacija kolesarskega otroškega sedeža in otroškega vozička. Påhoj – kolesarski otroški sedež in otroški voziček v enem