maxresdefault (3)
Utrip mesta · zdravje & lepota

Rak na modih je, če ga odkrijemo v zgodnji fazi, popolnoma ozdravljiv. Čeprav spada med najbolj pogoste vrste raka, ki prizadenejo mlade odrasle moške, pa mnogi pozabljajo na redno samopregledovanje.

Organizacija Testicular Cancer New Zealand in kreativna agencija FCB sta se odločili, da javnost o raku na modih ozavestita na nadvse zanimiv način.

Tukaj je Testimatic – prvi avtomatski pregledovalnik testisov na svetu. Moški se po njegovi zaslugi lahko izognejo nelagodnemu srečanju iz oči v oči z zdravnikom.

Pregled se začne po tem, ko uporabnik vstopi v kabino, zagrne zaveso in sleče spodnjice. Urolog bo nato z roko segel skozi majhno odprtino in preveril zdravje testisov. Celoten proces traja le 30 sekund.

Tony Clewett, kreativni direktor agencije FCB, je pojasnil, da želi Testimatic moškim v prvi vrsti pokazati, kako zelo pomembno je redno samopregledovanje mod. Takšno taktiko so uporabili zato, da bi poželi pozornost medijev. Med drugim so prejeli številne klice novinarjev, ki jih je zanimalo, ali mehanizem dejansko obstaja. Tako so dobili potrditev, da jim je akcijo uspelo izpeljati odlično.

Ustvarjalci so Testimatic premierno predstavili na novozelandski razstavi Big Boys Toys. Preizkusilo ga je več kot 170 moških. Pričakujemo lahko, da ga bo v prihodnosti mogoče opaziti še na številnih dogodkih po Novi Zelandiji.


Ne pozabi, cilj je, da s partnerjem prideš do dogovora 7 super simpl trikov, kako nos odmašiti po naravni poti roberto-nickson-g-460874-unsplash Znanost odkriva, kdaj tvoje telo pokuri največ kalorij, medtem ko ne počneš nič duncan-shaffer-485186-unsplash Ups! To se dogaja v tvojih možganih in telesu, ko kadiš marihuano XTna12c To se zgodi, če se nehaš ličiti! · ·