cover
Utrip mesta · destinacija

Vsako leto lahko na različnih lepotnih tekmovanjih spoznamo tisoč in en ženski obraz, ki prihaja iz najbolj oddaljenega kotička sveta, vendar pa so ti portreti žensk nekako iztrgani iz konteksta, saj dekleta poziraja na odru in brveh, namesto v svojem naravnem okolju. To pa je storila popotnica iz Romunije, Mihaela Noroc, ki je na potovanju po svetu ujela lepoto žensk v njihovem kulturnem okolju, svoj projekt pa poimenovala – Atlas lepote – ”The Atlas Of Beauty”.

Čeprav radi pravimo, da so izjemno lepe Rusinje, pa Švedinje, slovenski lepoti pa tako ali tako ni para, pa je dejstvo, da ženska lepota ni zamejena z mejami oziroma pogojena z nacionalnostjo. In potreti žensk iz celega sveta, ki jih je posnela Mihaela Noroc za svoj projekt ”The Atlas of Beauty”, to dokazujejo. Lepotni standardi so namreč kulturni konstrukti saj lepota ni odvisna od količine uporabljenih ličil in mer, pač pa od tega, ali si, to kar si.

PREBERITE ŠE: Yung Jake: portreti zvezdnikov iz čustvenih simbolov #emoticons

Čeprav nam izmišljeni lepotni ideali, ki jih kuje modna industrija, pravijo, kakšni moramo biti in večina temu naseda, pa bi se morali zavedati, da smo lepi ravno zato, ker smo različni. Lepota je namreč relativen pojem, saj imajo vsake oči svojega malarja.

Tibetanska planota, KitajskaOdpri galerijo

Happy kid playing with toy airplane Preživljanje počitnic, ki se zdijo neprimerne za otroke pronounce-place-name-travel-thillophilia-abhisek-das-fb2 Trillophilia: pravilna izgovorjava mest in krajev po svetu Zelena, zlata in vijolična so tipične barve Mardi Grasa v New Orleansu. Karnevalska mesta po svetu "Holi Color Festival" (festival svetih barv), Indija Najbolj nenavadni in drugačni festivali sveta · · ·