Boemska drevesna hiška Cinder Cone nad skateparkom.
Utrip mesta · arhitektura

The Cinder Cone je boemska drevesna hiška v naravnem rezervatu Columbia River Gorge (okrožje Skamania, ZDA), ki lebdi nad skateparkom. Gre za drevesni stanovanjski ”kompleks”, ki lebdi nad skateparkom in zunanjo vročo kopeljo, ki se ”greje” na drva. Nad projektom so bdeli ljudje različnih poklicev, od profesionalnih tesarjev do takšnih, ki so si izkušnje nabirali med delom.

The Cinder Cone je boemska drevesna hiška ujeta pod krošnjami nad skateparkom. Projekt drevesnega domovanja je otrok Fosterja Huningtona in njegovih prijateljev, ki so rast svojega sanjskega domovanja, ki je potekalo od pomladi leta 2014, skrbno dokumentirali in zapakirali v video, ki si ga lahko ogledate v nadaljevanju.

PREBERITE ŠE: Garden Village Bled – pravljične dvonadstropne hiške na drevesih

Poleg tega na Kickstarterju zbirajo zagonska sredstva za izid knjige The Cinder Cone Build Book, ki v detajle dokumentira proces nastajanja drevesne hiške (skice, fotografije, zapiski, nasveti,…). S knjigo želijo spodbuditi in navdihniti tudi druge, da prebudijo otroka v sebi in se lotijo tovrstnih projektov.

Drevesna hiška Cinder ConeOdpri galerijo
Sandibe Okavango safari koča v Botswani. Čarobna safari koča, ki združuje eko-dizajn in luksuzno bivanje Bodoči največji hotel na svetu Abraj Kudaiu. V Meki gradijo največji hotel na svetu Abraj Kudaiu z 10 tisoč sobami cover-ecocapsule Ecocapsule – samozadostna mobilna hiška na veter in sonce cover-legoland-hotel-image Igrivi Legoland hotel na Floridi · · · ·