Čelada proti motečim dejavnikom
V zraku · tehnologija

Se na delu le stežka skoncentrirate? Čeprav se zdi, da gre za novodobno težavo, za katero so kriva predvsem družbena omrežja, pa so se z motečimi elementi na delu srečevali že nekoč. Danes obstaja kopica pripomočkov, ki nam pomagajo, da ostanem osredotočeni na nalogo, a tudi v preteklosti so imeli odgovor, in sicer v obliki skafandrske naprave imenovane The Isolator.

Imate na delu velike težave s koncentracijo? Že nekoč so imeli odgovor na težave, ki so posegale v produktivnost. Spoznajte The Isolator, čelado, ki vas izolira od okolice in poskrbi, da na vaše delo ne vplivajo moteči elementi.

PREBERITE ŠE: SOUNDSHIELD: smučarska čelada s snemljivi brezžičnimi naglavnimi slušalkami

Izdelek sega v leto 1925, precej bizarno čelado iz lesa pa si je zamislil inovator, pisatelj, urednik in publicist Hugo Gernsback, ki se je v svojem poslu težko osredotočal na delo. Pravili so mu oče znanstvene fantastike in po čeladi The Isolator ni težko ugotoviti, zakaj. Čelada naj bi do 95 odstotkov zadušila zunanje zvoke in močno omejila vidno polje, kar je pomagalo lastniku pri osredotočanju na delo. No, če bi kdo takšno čelado nosil poleg nas, bi imeli mi težave s koncentracijo.

Galerija – čelada The Isolator:

Čelada proti motečim dejavnikomOdpri galerijo
Brskalnik Microsoft Edge Spletni brskalniki 2017: najbolj energijsko varčen brskalnik ta hip je … cover-asus-ux360 ASUS UX360: ta prenosnik navduši vsakogar Sony DPT-RP1 Sony DPT-RP1: pisanje po digitalnem papirju še nikoli ni bilo tako pristno Nebotičnik Lotte World Tower Vstopite v najhitrejše dvigalo na svetu: lift v Lotte World Tower vas prežarči nadstropja više · · ·