Microclimate Chair - stol za regeneracijo
V zraku · tehnologija

Ni vrelec mladosti, a po besedah avtorja športnikom nudi velikansko prednost pred tekmeci. The Microclimate Chair je namreč revolucionarna oblika regeneracije, poseben stol, ki omogoča hitro toplotno ali hladilno terapijo brez, da bi se bilo treba zato potopiti v mrzlo kad ali odeti v vroče brisače.

The Microclimate Chair je poseben stol ”prepikan” z okoli 70 termoelektričnimi moduli, ki telo bodisi grejejo bodisi hladijo in s tem nadomeščajo tradicionalne metode fizioterapije kot sta toplotna in hladilna terapija, ki jo za regeneracijo in zdravljenje poškodb še posebej koristijo športniki (predvsem košarkarji), kombinacija toplote, hladu in zraka pa je popoln tretma za nego mišic med premori na tekmah.

PREBERITE ŠE: Nike Hyperadapt 1.0: prvi športni copati s samozatezljivimi vezalkami

The Microclimate Chair je za Nikov razstavni prostor ”The Nature of Motion” na milanskem oblikovalskem tednu pripravil losangeleški arhitekt Greg Lynn. Zaenkrat Nike nima načrtov, da bi stol ponudil v prosti prodaji kar pa ne pomeni, da ga ne bo dobil kak bogat športnik.

Microclimate Chair - stol za regeneracijoOdpri galerijo
Trace: ura, kjer laserji kažejo minevanje časa Trace: ura, kjer laserji kažejo minevanje časa Cyrano Scent Machine: zvočnik, ki "predvaja" vonjave Cyrano Scent Machine: zvočnik, ki “predvaja” vonjave Najhitrejši mobilni brskalniki 2016 Najhitrejši mobilni brskalniki 2016: Chrome, Firefox, Opera ali kateri drug? Microsoft Pre-Touch Microsoft Pre-Touch: zaslon na dotik, ki ga upravljamo na daljavo ·