04_DorteMandrup_TheWhale_WhaleTail
Utrip mesta · arhitektura

The Whale je čudovita atrakcija, kjer bomo lahko že čez dobri dve leti opazovali kite in dramatično morsko pokrajino!

Severno od arktičnega kroga leži norveški otok Andøya, na njem pa mesto Andenes. To območje je znano po veliki populaciji kitov, ki se selijo, kar pomeni, da je to prvovrstna lokacija za opazovanje teh morskih sesalcev. Pri Dorte Mandrup so tako zasnovali atrakcijo The Whale. Ta bo stala na skalnati obali Andenesa, njena streha, ki spominja na hrbet velikanskega kita, pa bo povezovala obalo in morje.

V notranjosti bodo razstavni prostori, pisarne, kavarna in trgovina, kjer bodo poskušali skozi umetnost, znanost in arhitekturo obiskovalce spodbuditi k ozaveščenosti in varovanju vodnih prostoživečih organizmov. Medtem ko se bodo obiskovalci sprehajali po res čudovito zasnovani notranjosti, bodo lahko skozi steklo opazovali dramatično pokrajino in spremljali kite. Paviljon naj bi svoja vrata odprl leta 2022.

Galerija: The Whale

The WhaleOdpri galerijo

1920x1080_new-1 Od leta 2020 bodo lahko turisti spali v Versajski palači North Pole Igloos North Pole Igloos: najsevernejši hotel na svetu s pogledom na polarni sij Star Wars Galactic Starcruiser: ladja, na kateri prespiš in si del vojn zvezd Star Wars Galactic Starcruiser: hotel za vse ljubitelje Vojne zvezd Galiano 100: bi lahko živeli v takšni ljubki hiški, veliki 10 km²? Galiano 100: bi lahko živeli v takšni ljubki hiški, veliki 10 m²? ·