shutterstock_1008312436
V zraku · buzz buzz

V luči sodobnega časa, ko moramo biti nenehno mentalno pripravljeni na nove dnevne naloge in življenjske izzive, se mnogokrat zatečemo k iskanju ključa do večje, konstantno prisotne kreativnosti. Znanstveniki odkrivajo, da že dve barvi na zaslonu računalnika lahko prispevata k izboljšanju te.

Vsako človeško bitje individualno prilagaja in išče odgovore na vprašanje, kaj spodbuja kreativnost, a znanstveniki odkrivajo preprostejši način, s katerim boste dosegli višjo raven te. Raziskovalci Ameriškega združenja za napredek v znanosti tako ugotavljajo, da lahko že izpostavljenost dvema barvama izboljša vašo pozornost in inovativnost.

V študiji je skupina udeležencev izpolnjevala različno zahtevne naloge, ki so zahtevale pozornost in ustvarjalnost. Izzive so morali opraviti na računalnikih z rdečim ali modrim ozadjem.

Izkazalo se je, da so anketiranci, ki so opravljali zadane naloge na računalnikih z rdečim ozadjem, bolje opravili naloge, ki so zahtevale njihovo pozornost. Udeleženci, ki so delali na računalnikih z modrim ozadjem, pa so prispevali dvakrat več ustvarjalnih idej.

Zakaj imata ti dve barvi takšni posebni funkciji, ni jasno, toda raziskovalci so razvili svojo teorijo oz. razlagordeča barva je povezana s pozornostjo zaradi prometnih znakov za zaustavitev, kar spodbuja možgane, da posvečajo več pozornosti in ukrepajo previdno.

Na drugi strani pa modra barva, pravijo znanstveniki, sprošča ljudi in je povezana s pozitivno motivacijo – modra se povezuje z odprtostjo, mirom in spokojnostjo: ker signalizira ugodno okolje, je verjetno, da vas ta barva postopno motivira in spodbuja k uporabi inovativnih strategij.

Če torej želite razviti pozornost, namestite rdeče ozadje na namizju računalnika ali na telefonu. Če bi radi bili inovativni, vam lahko pomaga modro ozadje.

sasha-instagram-com-sanfrancisco-262792-unsplash Želiš postati pilot? To je priložnost, ki je ne smeš zamuditi. 6 neverjetnih dejstev, ki jih ne poznajo niti tvoji profesorji. 6 neverjetnih dejstev, ki jih ne poznajo niti tvoji profesorji shutterstock_675367372 7 naravnih fenomenov, ki jih želite videti vsaj enkrat v življenju ZVEZDNIKI Zvezdniki delijo svoje stare fotografije in nekateri so neprepoznavni · · · ·