otroci
V zraku · buzz buzz

Ko je božič, naj bo božič za vse. Za nekatere otroke, ki trpijo za hudimi boleznimi, bo letošnji božič morda zadnji. Prav zato je nasmeh na njihovem obrazu, ko jih obišče Božiček, še toliko slajši.

V vlogi Božičkov se odlično znajdejo prostovoljci iz organizacije The heART Project, ki je bila ustanovljena leta 2016. Njeno poslanstvo je širiti ljubezen med otroci, ki božiča ne morejo preživeti doma, saj v bolnišnicah prestajajo zdravljenje. To jim uspeva tako, da otrokom ponujajo možnost fotografiranja z Božičkom.

Akcija je zaživela v bolnišnici v avstralskem Melbournu, kjer so prostovoljci posneli fotografije otrok, ki so jih kasneje umestili v pravljično pokrajino. Projekt se je hitro razširil po svetu. Fotografi so v letošnjem letu razveselili že več kot 200 otrok iz bolnišnic v Avstraliji, Novi Zelandiji, Kanadi in Združenem kraljestvu. Z ekipo vseskozi potuje Božiček, ki ima izjemen čut za otroke.

Karen Alsop, soustanoviteljica organizacije, je razkrila, da se ji je ideja za projekt porodila med pogovorom z Adamom Cubitom, ki je prav tako sodeloval pri ustanovitvi The heART Projecta. Fotografa sta sklenila, da bosta otrokom s pomočjo orodij za urejanje fotografij polepšala božič.

Trud ob delu je vsakič znova poplačan z nasmehom na otroškem obrazu. Fotografije so nabite s čustvi, saj so za mnoge družine zadnje skupne. Projekt nas nazorno uči, da moramo srečo deliti z drugimi.

Galerija – Ti fotografi bolnim otrokom pričarajo nepozabno božično izkušnjo

Ti fotografi bolnim otrokom pričarajo nepozabno božično izkušnjo Odpri galerijo

Ti ljudje so našli resnično bizarne alternative za ‘božično drevo’. Ti ljudje so našli resnično bizarne alternative za božično drevo shutterstock_513839743 10 skrivnosti, ki vam jih v hotelu ne bodo zaupali Ideje za božična darila 2018: darila za prijateljico, ki je obsedena z astrologijo Ideje za božična darila 2018: darila za prijateljico, ki je obsedena z astrologijo kristina-flour-BcjdbyKWquw-unsplash Google razkriva tvoje umazane skrivnosti: pazi, kaj brskaš! · · · · ·