Prenovljeni G-Wagni Expedition Motors
Utrip mesta · mobilno

Mercedesov G-Wagen je en redkih čistokrvnih terencev, ki je svoje sposobnosti v preteklosti dokazoval celo v vojski. Kaj pa se zgodi, ko vojaški avtomobil odsluži svojemu namenu?

Mercedes-Benz je v začetku 90. letih prejšnjega stoletja v sodelovanju z nemško vojsko proizvajal različico G razreda, ki je bil pogovorno znan kot “Wolf”. V podjetju Expedition Motors so v teh upokojenih vojaških avtomobilih prepoznali odlično osnovo za vrhunska luksuzna ekspedicijska vozila. Tako danes nemške volkove obnavljalo in modernizirajo z izjemno pozornostjo do detajlov.

Za vsako vozilo naj bi potrebovali več kot 1000 ur dela. Začnejo z razstavljanjem celotnega avtomobila do “gole” kovine, popravijo vse napake in poškodbe in ga sveže prebarvajo, nato pa ga spet sestavijo. Obnovijo seveda tudi motor, menjalnik in celotno podvozje. Da bodo ti stari G-Wagni primerljivi z modernimi vozili, pa jim notranjost opremijo z dragimi materiali in LED-žarometi. Postopek traja od 12 do 16 tednov, cene pa se začnejo pri 90.000 ameriških dolarjev (preračunano 82.026 evrov).

Galerija: prenovljeni G-Wagni

Prenovljeni G-Wagni Expedition MotorsOdpri galerijo
E-kolo AMX STEP Capital Analog Motion AMX: dokaz, da lahko ima električno kolo “normalno” ceno BMW X5 M in BMW X6 M Nova BMW X5 M in BMW X6 M: strupena SUV in križanec iz oddelka M AMG GT 4-door 63s Mercedes Star Experience: v družbi eksotike 2020_zero-dsr-bf_lifestyle_10 Zero DSR Black Forest Edition: najzmogljivejši električni enduro motor na svetu ·