Advanced Style: Older and Wiser
Utrip mesta · moda

Misliš, da si prestar/-a, da bi sledil/-a modnim trendom? Če meniš, da je moda samo za mlade, si oglejte fotografije teh starejših ljudi, ki imajo več smisla za modo kot ti! Gre za serijo fotografij Advanced Style: Older and Wiser, ki jih je posnel fotograf Ari Seth Cohen, čigar modeli vedno znova dokazujejo, da so leta samo številka, da je resnična lepota brezčasna, in zdaj še, da človek z leti nujno ne izgubi smisla za modo.

Če si starejše ljudi predstavljaš oblečene v puloverje, srajce, bluze, plašče, hlače in krila, ki so že zdavnaj iz mode in značilnega vonja, resda nimaš precej napačne predstave o splošni sliki, pa vendar niso vsi starejši ljudje z leti poleg kakšnega zoba izgubili tudi smisla za modo, kot smo morda zmotno prepričani. Kot namreč dokazujejo fotografije Arija Setha Cohena, leta nujno ne igrajo vloge, ko gre za modni slog.

Da bi to dokazal, je omenjeni fotograf prepotoval svet in obiskal države, kot so Južnoafriška republika, Švedska, Italija in Avstralija, oz. mesta, kot so New York, Sydney, Firence in London, od koder se je vrnil z gradivom, ki dokazuje, da modni slog res nima nobene zveze z leti, ampak je povezan z življenjskim nazorom.

PREBERITE ŠE: Resnična lepota je brezčasna: starejše dame, ki se starajo v slogu

Vsi njegovi modeli so starejši od 60 let, a verjetno se boste strinjali, da niso leta tista, ki jih poudarjajo fotografije iz serij Advanced Style: Older and Wiser, ampak njihov brezhiben občutek za slog/modo, ki se mu leta ne poznajo. Nedavno je Cohen izdal tudi istoimensko knjigo, v kateri je zbral svoja dognanja in zgodbe.

Advanced Style: Older and WiserOdpri galerijo
100-letnica v reviji Vogue Bo Gilbert: prva 100-letna fotomodelka v reviji Vogue Biorazgradljiva sončna očala Crafting Plastic Crafting Plastics: biorazgradljiva sončna očala Rihanna z natikači in nogavicami Rihanna zdaj še s svojimi natikači in kolekcijo nogavic! Kavbojski sandali - poletna različica kavbojskih škornjev Kavbojski škornji predelani v sandale. Praktično ali modni polom? ·