PicMonkey Collage
V zraku · buzz buzz

Hindujski festival Diwali, ki pomeni “praznik luči”, vsako leto v jeseni praznuje več milijonov ljudi v Indiji, Nepalu in drugod. A festival v Nepalu ima eno posebnost – en dan festivala je posvečen našim štirinožnim prijateljem, psom. Na ta dan se ljudje zahvalijo našim kosmatim prijateljem, da so to, kar so – zvesti in ljubeči.

“Psi niso naše celo življenje. Toda v našem življenju ustvarijo celoto,” je dejal Roger Caras. In v Nepalu se tega še kako zavedajo.
V dneh festivala Diwali, “praznika luči”, v Nepalu poteka petdnevni festival Tihar in drugi dan festivala je rezerviran za naše zveste tovariše, za pse. Ta dan se imenuje Kukur Tihar ali Kukur Puja (čaščenje psov). Ljudje na ta dan psom okoli vratu obešajo cvetne kite, jim na čelo naredijo posebno znamenje, imenovano Tika (rdeč prašek na njihovih čelih je znak svetosti), pripravijo okusno hrano za pse ter proslavijo ljubeč odnos med psom in človekom.
Misel tega čudovitega festivala napolni srca ljubiteljev psov po celem svetu.

PREBERITE ŠE: Vse, kar morate vedeti o psu

V galeriji si lahko ogledamo nekaj utrinkov festivala Tihar in drugega dneva Kukur Tihar, ko se hindujci poklonijo psom.

Kukur Tihar ali Kukur Puja - čaščenje psov v NepaluOdpri galerijo
mind blowing rantlifestyle Deset osupljivih teorij, ki bodo spremenile naše dojemanje sveta Dlani sklenjene za hrbtom, izziv s popkom in kovanci na ključnici. Nov bizaren spletni trend: sklenjene dlani za hrbtom PicMonkey Collage Zakaj sta ta zdravnik in njegov pes najbolj vroča stvar na internetu? first-date- Majhna dekletca pomagajo naličiti in svetovati odraslim ženskam za njihov prvi zmenek. Rezultat? Ljubek!