Tina Maze: Tina in medvedja moč
Kulturni izbor · knjige

Tina Maze je ženska veliko talentov. Kraljica belih strmin je zdaj postala še pravljična junakinja v slikanici Tina in medvedja moč, ki jo je spisal priznan mladinski in otroški pisatelj Primož Suhadolčan, ilustriral pa Gorazd Vahen. Pravljica vsebuje avtobiografske elemente in Tinin nagovor mladim bralcem.

Tina Maze je pisala pravljico na belih strminah, zdaj pa piše pravljico še na belem papirju v slikanici Tina in medvedja moč (založba DZS). Tako kot Peter Prevc je vzor mnogim mladim (in starejšim), njena pot do uspeha pa lahko marsikomu služi kot motiv za doseganje lastnih ciljev. Tina je knjigo pripravila skupaj s koroškim pisateljem Primožem Suhodolčanom, ilustracije pa je prispeval Gorazd Vahen. Poleg svoje življenjske zgodbe je ”odstopila” (to ji sicer na smučišču ni bilo v navadi) še osebni in iskren nagovorom mladim bralcem na njihovi poti k uresničevanju sanj.

PREBERITE ŠE: Vse zmage Tine Maze do SP v alpskem smučanju 2015

Čeprav so s Tino povezani neponovljivi uspehi, pa je to predvsem zgodba o trdem delu, premagovanju ovir, družini, sreči, veselju, spodbudi in podpori. Slikanica, v kateri bomo lahko moč, predanost, borbenost in voljo Tine Maze zaužili še skozi pravljico, bo že kmalu zavila na prodajne police.

This Book is a Camera This Book Is a Camera: pop-up knjiga z delujočim fotoaparatom Darja, Teja in Manca Toplo priporočam: najboljša slovenska kuharska knjiga? Knjige miljarderjev 10 knjig, ki so jih napisali milijarderji in te naučijo živeti Knjige smeh Zabavne knjige, ki vas bodo nasmejale do solz · ·