Tinge2
Utrip mesta · dom

Radi imamo reciklirano. Že zaradi dobrega občutka, ker pripomoremo k čistejšemu okolju. Konec koncev pa so takšne reči tudi super videti, še posebej pohištvo. Kaj pa plastika, nam je všeč? Če je odgovor nekaterih ne, se utegne to zdaj spremeniti. Nizozemska oblikovalka Ulrike Jurklies je namreč našla način, kako lahko iz reciklirane plastike sestavimo čajno mizico.

Tinge, kot je kolekcijo poimenovala, so pravzaprav plastični sestavni deli, ki jih brez uporabe orodja sestavimo v čajno mizico. Plastični deli so ostanki od procesa barvanja plastike. Vsak kos Jurkilesova nato oblikuje v sestavni del z zarezo, v katero gre naslednji del in tako naprej, dokler mizica ne stoji. Je pa sestavljanje lahko precej zabavno, saj ni samo ene različice, ampak več njih, tako da lahko pustite domišljiji prosto pot.

PREBERITE ŠE: PISALNA MIZA ‘POGRNI SE’ – TRI OBLIKE, NA STOTINE KOMBINACIJ

Prvi primerki mizic so samo v modrih oz. brezbarvnih odtenkih, a sčasoma bodo na voljo barve od A do Ž. Več bomo vedeli in videli  na Nizozemskem tednu oblikovanja, ki bo potekal letošnjega oktobra v Eindhovnu.

Galerija slik: Tinge

TingeOdpri galerijo
1 Kvan: moderno pohištvo za male prostore SmartDuvet Breeze SmartDuvet Breeze: odeja, ki se ohladi ali ogreje Najbolj barvito stanovanje na svetu Najbolj barvito stanovanje na svetu, prava internetna senzacija shutterstock_379614298 Nagradna igra: kako vzgojiti zelišča v loncu? · · · ·