f7e838ff3fccb52ef717e7f689220014_original
V zraku · tehnologija · gadgeti

TinyMOS NANO1 velja za najmanjšo kamero, prilagojeno raziskovanju vesolja, in je naslednica modela Tiny1, ki je bil predstavljen pred dvema letoma.

Kamera TinyMOS NANO1 je res majhna in priročna, kar pomeni, da jo imamo lahko vedno pri sebi in jo po potrebi namestimo na okular teleskopa. Ohišje je namreč veliko 6,2 x 4,2 x 2,8, tehta pa le sto gramov. Opremljena je s Sonyjevim 12-milijonskim tipalom, na hrbtišču ima na dotik občutljiv zaslon z diagonalo 6,7 cm, baterija, ki je kapacitete 1200 mAh, pa je zamenljiva.

Kadar snemamo nočno nebo, so potrebni dolgi časi osvetlitve, ves ta čas pa se tipalo greje, kar vpliva na količino digitalnega šuma – zato je del ohišja kamere TinyMOS NANO1 iz aluminija, ki dobro prevaja toploto, njena notranjost pa je črna, da na tipalo ‘pade’ čim več svetlobe.

Da pa je iskanje nebesnih teles lažje, je kamera opremljena tudi z ‘zvezdno karto’, ki deluje po načelu dodane resničnosti.

Galerija slik – TinyMOS NANO1

TinyMOS NANO1 Odpri galerijo
LG HomeBrew: naprava za varjenje piva, ki bo pripravila pet vrst piva. LG HomeBrew: ultimativna naprava za varjenje domačega piva Hover 2: dron, ki zelo natančno samodejno leti Hover 2: dron, ki zelo natančno samodejno leti foto: McLaren OnePlus 6T McLaren OnePlus 6T: sodelovanje, ki prinaša ultimativno hitrost Bose Frames: ko sončna očala postanejo slušalke. Bose Frames: ko sončna očala postanejo zvočniki · · · ·