Tiponn Travel Machine
Utrip mesta · mobilno

Francosko podjetje Tiponn si je izmislilo verjetno najprostornejšo počitniško prikolico, ki je poleg vsega še dovolj velika, da jo lahko parkirate kar v domačo garažo. Na prvi pogled deluje utesnjeno, s premalo prostora celo za enega samega potnika. Potreben je le pritisk na gumb in pred seboj že imamo nekaj povsem drugega.

Tipoon Travel Machine s pritiskom na gumb poveča svojo površino za kar trikrat. Počitniška prikolica se iz velikosti prikolice za konja kot Optimus Prime prelevi v občudovanja vreden objekt. Proizvajalci avtomobilov se hvalijo s časom, v kolikšnem času njihov ponos pospeši od 0 do 100 km/h. Travel Machine se lahko pohvali, da se lahko z  metra razširi na 1,8 metra v zgolj treh minutah. Nekateri med nami smo za to potrebovali celih 15 let. Stropi so visoki 1,90 metra, kar je dovolj, da lahko vzravnano stojimo v notranjosti.

Ko se prikolica popolnoma raztegne, ponudi uporabniku veliko prostora, ki je zasnovan s ‘predalčkanjem’ in organizacijo prostora v mislih. Na eni strani je mogoče urediti pograd za dve osebi ali, če vam je ljubše, “king size” posteljo za dve osebi. Pospravite postelje v za to namenjene diskretne omare in pridobili boste površino za jedilnico. Ta ima kuhinjske elemente, kot so štedilnik, pomivalno korito, kuhinjski pult in hladilnik. V prikolici boste našli dovolj prostora še za kopalnico s prho. Travel Machine ponuja udobje, priročnost in kompaktnost. Z njo boste prihranili prostor, predvsem pa boste lažje odkrivali svet, saj bo na cesti precej manj težav v primerjavi z velikimi, nerodnimi prikolicami.

DS X E-tense DS X E-tense: kako je videti avto prihodnosti BMW Concept iX3 BMW Concept iX3: bo to prvi električni terenec Bavarcev cover-seabubles SeaBubbles: obrečna in obmorska mesta z novo obliko urbane mobilnosti geely-concept-icon-suv (3) Geely Concept Icon: kitajski električni SUV, ki je brat Volva