unnamed.0
Utrip mesta · arhitektura

Planet Zemlja bo kmalu dobil novo najvišjo stanovanjsko stopnico. Načrti za velikansko zgradbo, ki bo zrasla v ameriškem New Yorku, so že bili razkriti javnosti. Vas zanima, kolikšna je njena višina?

Stanovanjska stolpnica Central Park Tower bo v višino merila kar 472 metrov. Strukturo je zasnovalo podjetje Adrian Smith + Gordon Gill Architecture, ki prav tako stoji za gradnjo Kraljevega stolpa v Savdski Arabiji. Slednji bo po dokončanju s kilometrom višine proglašen za najvišjo stavbo na svetu.

Stolpnica se bo nahajala na 57. ulici. Še posebej prestižna bodo stanovanja v njenem severnem delu, ki bodo imela pogled na Centralni park.

View this post on Instagram

Welcome to the tallest residential building in the world by @extell. Home to the best views NYC has to offer. ___ On October 15th, 2018, Extell Development Company launches sales for the most anticipated building in New York City, Central Park Tower. A beacon of glass and steel rising 1,550 feet above New York City will offer the most sought after 360 degree views in the world. ___ “Over a decade of planning and collaboration with the world’s most talented architect, engineers, and designers has resulted in Manhattan’s newest iconic structure,” said Gary Barnett, founder and president of Extell Development Company. “Central Park Tower introduces a level of design, quality and service that hasn’t been seen before. This building will stand out in New York City history as the singular residential offering that redefined luxury living.”

A post shared by Central Park Tower (@centralparktower) on

Del čudovite stavbe bo tudi 7-nadstropna trgovina z vhodom v 32. nadstropju. Skupno 179 domov, katerih notranjost je oblikoval Rotted Studio, ponuja med 133 in 1626 kvadratnih metrov površine. Največja stanovanja se ponašajo s kar 8 spalnicami, medtem ko imajo najmanjša ‘le’ 2 spalnici.

View this post on Instagram

Big things are coming. #LifeAtTheTop

A post shared by Central Park Tower (@centralparktower) on

Prebivalci bodo prosti čas lahko preživljali v skupnih prostorih s 4645 kvadratnih metrov površine. V 14. nadstropju bodo našli bar z mizami za biljard in sobami za ogled filmov, kakor tudi razkošno teraso z bazenom in številnimi drugimi storitvami. Velnes center z bazenom, savnami, sobami za zdravljenje, fitnesom, košarkarskim in skvoš igriščem bo lociran v 16. nadstropju, medtem ko bo za obilo zabave poskrbel nočni klub v 100. nadstropju.

Za projektom stoji nepremičninska družba Extell, ki je odgovorna za prodajo stanovanj. Newyorčani bodo lahko Central Park Tower, ki bo v svetovni arhitekturi gotovo pustil ogromen pečat, občudovali že v letu 2019.


Palazzo Versace Najlepše hotelske avle na svetu jacob-witzling-cabin-designboom-1800 Gozdna hišica, prekrita z mahom, je videti kot iz pravljice Ženstvena oaza Ženstvena oaza: poglejte, kako neverjetno se je spremenilo to stanovanje v Ljubljani Beckham Creek Cave Lodge Najbolj neverjeten dom v jami, ki vas bo šokiral · · ·