backstory_dwith_thro_office (1)
V zraku · buzz buzz

V katerih službah ljudje najmanj uživajo? Glede na raziskavo je to 12 služb, v katerih smo ljudje najbolj nesrečni.

Čisto vsak poklic oziroma služba ima določene prednosti in slabosti. Le pri zelo redkih lahko rečemo, da so zgolj zabavne in popolnoma brez stresa, in še te verjetno sploh ne obstajajo pri nas. Raziskava univerze v Chicagu pa je pokazala, katere so tiste službe, v katerih so ljudje najbolj nesrečni. Če ste menili, da je vaša služba najbolj grozna na tem svetu, preglejte ta seznam in pomislite še enkrat.

To so poklici, v katerih naj bi bili ljudje najbolj nesrečni:

1. Delavci na strehah / krovci
2. Natakarji/strežniki
3. Fizični delavci (z izjemo gradbenikov)
4. Točaji
5. Delavci v pakirnici
6. Svetovalci za transport, delnice in blago
7. Prodajalci oblačil
8. Blagajniki
9. Pripravljalci hrane
10. Pospeševalci prodaje
11. Mesarji
12. Prodajalci pohištva

Poleg najslabših služb je raziskava pokazala tudi, v katerih službah so ljudje najsrečnejši. Tudi tam so izbrali 12 poklicev, kjer delo naj ne bi bilo tako slabo.

To so poklici, v katerih naj bi bili ljudje najsrečnejši:

1. Duhovniki
2. Fizioterapevti
3. Gasilci
4. Vodje izobraževanj
5. Slikarji, kiparji in drugi podobni umetniki
6. Učitelji
7. Avtorji
8. Psihologi
9. Učitelji učencev s posebnimi potrebami
10. Upravljalni inženirji
11. Pisarniški nadzorniki
12. Prodajalci varnostnih in finančnih storitev

V raziskavi je sodelovalo 27 tisoč ljudi z različnimi službami. Od tega jih je bilo kar 47 odstotkov zadovoljnih s svojo službo, 33 odstotkov pa zelo zadovoljnih. Kot kaže, situacija konec koncev ni tako slaba. Kako pa ste z vašo službo zadovoljni vi?

Si želite novo službo? Predlagamo, da prijavo oddate ob točno tem času!

Verjeli ali ne, v raziskavi, ki jo je opravilo podjetje Job Today, se je izkazalo, da na uspeh pri prijavi na delovno mesto vpliva tudi čas oddane vloge. Raziskovalci, ki so pridobili podatke za obdobje med lanskim aprilom in junijem, so ugotovili, da boste možnosti za zaposlitev povečali, če se boste na delovno mesto prijavili v sredo ob 9. uri zjutraj. Kar 47 % proučevanih ljudi, ki so prošnjo za delo poslali v sredo, si je v 24 urah prislužilo razgovor. Hkrati se je izkazalo, da več kot 17 % delodajalcev oglase za delo objavi v sredo.


alex-lambley-P26EF9SD-as-unsplash Ko nehaš kupovati teh 6 stvari, si končno odrasla! Tega ne pričakuješ: 10 skrivnosti, ki bi jih tvoji možgani radi, da jih poznaš Tega ne pričakuješ: 10 skrivnosti, ki bi jih tvoji možgani radi, da jih poznaš shutterstock_538733944 8 razlogov, zakaj so ljudje z očali tako seksi shutterstock_1078581419 (1) Premikanje ure, ki se je končalo s smrtjo: 6 zanimivosti o poletnem in zimskem času ·