Ljudje, ki živijo v tujini, imajo boljšo samopodobo.
V zraku · buzz buzz

Življenje v tujini ima veliko prednosti, vključno s potovanji, spoznavanjem novih ljudi in preizkušanjem novih stvari, morda pa je največja korist od življenja v tujini odkrivanje samega sebe.

V nedavni raziskavi o vplivu življenja v tujini na samopodobo so ugotovili, da imajo tisti, ki se odpravijo živeti drugam, boljšo samopodobo in zavedanje o sebi kot tisti, ki se ne preselijo in ostanejo doma.

Znanstveniki so prišli do teh ugotovitev, potem ko so opravili šest študij, v katerih je sodelovalo 1874 udeležencev iz ZDA, in sicer mednarodnih MBA-programov. Raziskave so seveda vključevale udeležence, ki so živeli v tujini, in tiste, ki niso.

Ekipa raziskovalcev je ugotovila, da je življenje v tujini sprožilo “samoučinkovito razmišljanje”, ki jih je nučilo, kako se spoprijeti z različnimi kulturnimi vrednotami in normami svoje in gostiteljske družbe. Z razmišljanjem o sebi in novih kulturah so odkrili, katere vrednote in norme določajo ljudi.

Po podatkih raziskovalne skupine življenje v tujini ne zagotavlja le novega zavedanja o sebi, ampak lahko prinese tudi večje zadovoljstvo z življenjem, zmanjša stres in izboljša delovno uspešnost.

Ilustracije: ljubezen in intimnost med pari, ki ju lahko začutiš Ilustracije: ljubezen in intimnost med pari, ki ju lahko začutiš Ali imate dovolj Instagram spremljevalcev, da se fotografirate pred to steno? Ali imate dovolj sledilcev na Twitterju in Instagramu, da se fotografirate pred to steno? Fotomontaža umetniške slike in fotografije sodobnega prostora. Osebe iz klasičnih umetniških slik, umeščene v moderne prostore … in zelo dobro se ujemajo Potrdi človečnost. Provokativna kampanja okoljevarstvene organizacije Greenpeace te poziva, da preveriš svojo človečnost · · · ·