PicMonkey Collage
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · destinacija

Luksuz je še zmeraj termin, ki ne samo da izraža ceno nečesa, temveč izraža tudi tiste nematerialne lastnosti ekskluzivnosti, edinstvenosti in čistega užitka, ki ga prinaša doživetje razkošja. Vse od kozmetike do mode, luksuz je postal “vrednota”, ki so se jo odločili loviti vsi. Enako velja za gostinstvo, tako za gastronomijo, kot tudi za nastanitve. Čeprav na svetu obstaja veliko edinstvenih možnosti nastanitve, obstaja le šest takih, kjer je razkošje nagrajeno s sedmimi zvezdicami. Tukaj je edinih šest hotelov na svetu, ki imajo sedem zvezdic.

1. Aman Canal Grande, Benetke, Italija

To je hotel, ki ga je za svojo poroko z Amal izbral tudi George Clooney. Hotel s sedmimi zvezdicami ponuja pogled na romantični Canal Grande v Benetkah. Odprli so ga v letu 2013. Ima 24 sob, vključno s sobo, ki se ponaša z originalnimi freskami Tiepola. Cene za sobo se začnejo pri 100 evrov na noč, za eno noč v Canal Grande Suite pa bomo morali odšteti 3500 evrov.

Hotel s sedmimi zvezdicami: Aman Canal Grande, Benetke, ItalijaOdpri galerijo

2. Burj al Arab, Dubaj, Združeni arabski emirati

Hotel v obliki jadra, ki se nahaja v Dubaju in so ga dokončno zgradili v letu 1999, je postal nekakšen svetilnik razkošja. Hotel s sedmimi zvezdicami ima 202 sob in Royal Suite za 9000 evrov na noč. Hotel ima vse dobrine, ki si jih lahko poželimo, vključno s podvodno restavracijo.

Hotel s sedmimi zvezdicami: Burj al Arab, Dubaj, Združeni arabski emiratiOdpri galerijo

3. Emirates Palace, Abu Dhabi, Združeni arabski emirati

Hotel ali bolje rečeno palača, ki se je odprla v letu 2005, ima svojo zasebno marino, v primeru, da želimo priti do morja ter heliport, če želimo kam poletiti. Na 85-ih hektarjih se nahaja park, prav tako je na voljo zasebna plaža, bazeni ter spa-ji. 92 apartmajev krasijo z zlatom prevlečene podrobnosti, zgornje nadstropje pa je rezervirano za kraljevo družino.

Hotel s sedmimi zvezdicami: Emirates Palace, Abu Dhabi, Združeni arabski emiratiOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: To so najdražje hiše in stanovanja na svetu!

4. Otok Laucala, Fidži

Kdo si pa ne želi zasebnega otoka? No, k izkušnji se lahko približamo tudi, če obiščemo neverjetno letovišče Lucala, ki zavzema celoten otok na arhipelagu Fidži. Tam se nahaja 25 vil, ki so potopljene v bujno zelenje in ponujajo pogled na kristalno morje. Letovišče se ponaša z bazenom v izmeri 2 tisoč kvadratnih metrov, ki se izteče neposredno v Tihi ocean, s spa-jem in zlatom, seveda. Vila je lahko naša za 3000 evrov na noč.

Hotel s sedmimi zvezdicami: Otok Laucala, FidžiOdpri galerijo

5. The Centaurus, Islamabad, Pakistan

V glavnem mestu Pakistanu se nahaja hotel The Centaurus s sedmimi zvezdicami. Vsi trije stolpi, katerih izgradnja je stala več kot 350 milijonov ameriških dolarjev, se ponašajo z elegantnimi sobami in osebno strežbo. Hotel je zgrajen v kompleksno zgradbo, ki ima tudi mega center za nakupovanje, kjer lahko kupimo veliko luksuznih proizvodov ter veliko restavracij, ki predstavljajo kuhinje z vsega sveta.

Hotel s sedmimi zvezdicami: The Centaurus, Islamabad, PakistanOdpri galerijo

6. Town House Galleria, Milano, Italija

Hotel se je odprl v prestižni Galleria Vittorio Emanuele II v Milanu v letu 2007. Ima 20 apartmajev, vsak je posvečen enemu izmed mojstrov milanske Scale – vse od Verdija do Puccinija. Vsaka soba ima svojo zasebno vinsko klet in zasebnega hotelskega upravljalca, kot tudi personalizirane rjuhe ter brisače.

Hotel s sedmimi zvezdicami: Town House Galleria, Milano, ItalijaOdpri galerijo
Panorama House Panorama House – fascinantno panoramsko stanovanje, kjer nič ne ostane med štirimi stenami Tower Studio Tower Studio – izvenzemeljska arhitektura, ki osupne Most Cirkelbroen je prava poživitev za dansko prestolnico. Cirkelbroen – krožni most v danski prestolnici so navdahnile ladje PicMonkey Collage To so najdražje hiše in stanovanja na svetu! · ·