iPhone 12
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Novica o novem modelu najbolj zaželenega pametnega telefona, iPhone 12, je bila pričakovana šele v prvih dneh septembra. A imamo že zdaj nekoliko več informacij o tem, kakšen bo novi iPhone 12. Applu se je namreč zgodila neljuba odtujitev načrtov, ki v celoti razkrivajo vse oblikovne poteze 12. generacije tega priljubljenega izdelka.

Čeprav naj bi Apple šele v prvih dneh septembra predstavil svojo novo linijo pametnih telefonov iPhone 12, pa vsak proizvajalec načrtuje oblikovanja pametnega telefona vsaj 6 mesecev pred samo proizvodnjo. Tako je tokrat prvič po zares dolgem času Applu “ušlo” nekaj interne dokumentacije, ki nam razkriva, kakšni bodo pametni telefoni iPhone 12, ki jih bomo v fizični obliki spoznali v prvih dneh septembra.

Retro robovi: Apple gre “back to the future”

Zdi se, da v zadnjem času Apple posega po svoji bogati zakladnici oblikovnih rešitev, ki so jih uporabljali že v preteklosti in jih počasi vračajo v sedanjost. Točno to so naredili z novim pametnim telefonom iPhone SE, ki je po mnenju uredništva eden najbolj zanimivih izdelkov letošnjega leta. In točno to počnejo tudi pri novem iPhonu 12.

Renderji, ki so ušli Applu, naj bi predstavljali do 70 odstotkov natančno predstavljali oblikovne smernice novega pametnega telefona iPhone 12. Predvsem naj bi se še spreminjala sama postavitev kamer in velikost “zareze” za prednje senzorje in kamero. Kakorkoli že, ostale podrobnosti naj bi bile relativno natančne. A vsekakor smo te oblikovne poteze prepoznali v nekaterih aktualnih izdelkih, kot je na primer iPad Pro z izjemno podobnim videzom z ravnimi robovi. Prav tako nas novi iPhone 12 nekoliko spominja na obliko iPhona 5s.

Sicer pa lahko iz “renderjev” razberemo nekatere tehnične detajle. Zaslon naj bi imel bistveno manjše okvirje in s tem omogočal večjo površino pokritosti sprednje ploskve. Tudi zato se ocenjuje, da bo ponujal kar 6,7” velik zaslon. Hkrati naj bi bil model Pro Max tudi nekoliko širši in večji od obstoječega modela. Večje naj bi bile tudi zareze za zvočnik, ki ima spremenjen videz in bo tako omogočal od 10 do15 odstotkov več glasnosti.

Vojna senzorjev je več kot očitna. Tako bo novi iPhone dobil dodatno “oko”, oziroma t.i. senzor LIDAR. Tudi zato končna razporeditev kamer še ni znana, oziroma je lahko drugačna, kot na prikazanih renderjih.

Iphone 12 bomo v živo spoznali šele čez nekaj mesecev. In verjamemo, da nas zna kljub relativno razkriti obliki kakšna reč še vedno izjemno presenetiti.

Galerija: iPhone 12

iPhone 12: kakšna bo postavitev kamer, še ni jasno. Bo pa iPhone 12 imel dodaten senzor. Odpri galerijo
Novi pametni telefon iPhone SE v treh barvah Novi iPhone SE (2020): naslednik priljubljenega iPhona je končno tu! Pametni telefon OnePlus 8 Pro OnePlus 8 Pro: pametni telefon, ki zna pošteno premešati karte naslovka samsung To so izjemne funkcije pametnih telefonov Galaxy S20, ki jih bodo dobili tudi pametni telefoni Galaxy S10 in Note10 Pametni telefon Huawei P40 Huawei P40, P40 Pro in P40 Pro+: novi lepotci iz družine pametnih telefonov ·