shutterstock_1211429701
Utrip mesta · moda

V zadnjem četrletnem poročilu The Lyst Index, ki analizira spletno nakupovanje več kot 5 milijonov nakupovalcev, ki iščejo, brskajo in kupujejo modne kose iz ponudbe 12.000 oblikovalcev in spletnih trgovin, je ta znamka nosilka krone in uradno številka ena!

Najbolj priljubljena blagovna znamka na svetu je Gucci. Pa postavimo tole še v kontekst. Več kot 6 milijonov nakupovalcev na spletu je med oktobrom in decembrom 2018 iskalo Guccijevo torbico, pas ali čevlje. Dva Guccijeva dodatka, ki sta bila na vrhu sezama top 10 izdelkov, sta nabrala dvakrat toliko naročil, kot drugih osem izdelkov skupaj. Najbolj vroč dodatek je bila torbica Soho Disco, ki je prvič prišla na tržišče leta 2014. Drugi dodatek je Guccijev pas z logotipom. To med drugim tudi kaže, da smo spletni nakupovalci pri luksuznih izdelkih raje na varni strani.

Gucciju sledita Off-White na drugem mestu in Balenciaga na tretjem. Največji skok je uspel znamki Moncler, ki se je povzpela za dvanajst mest in je zdaj na četrtem mestu najbolj priljubljenih znamk na svetu. Štiri mesta višje je tudi Fendi (peto mesto), enako je uspelo tudi Burberryju, ki je zdaj na desetem mestu. Najboljšo deseterico zaokrožujejo še Versace, Stone Island, Vetements in Valentino.

Najbolj zaželeni izdelki na svetu

Obutev ostaja najbolj vplivna kategorija, čevlji namreč zasedajo tri od desetih mest na seznamu najbolj zaželenih izdelkov. Prvič se je na seznamu pojavila znamka Veja, za kar se lahko zahvali vojvodinji Meghan. Spletno iskanje blagovne znamke se je povečalo za 113 odstotkov potem, ko je vojvodinja 21. oktobra nosila par njihovih trajnostnih superg. Svoj povratek sta nekako doživeli tudi znamki Dr. Martens in UGG, prva s škornji Jadon, druga pa s puhastimi natikači Fluff Yeah.

10. Pisemska torbica Yves Saint Laurent z monogramomOdpri galerijo
Pri moških na prvem mestu kraljujejo superge Nike Air Force 1 ’07 LV8 Utility Volt, eden bolj presenetljivih izdelkov, ki so se uvrstili na ta seznam, pa je zagotovo Versacejev baročni kopalni plašč, ki ga je zadnjih treh mescih iskalo kar 240 odsotkov več moških (hvala, Kanye West).

10. Superge Puma RS-X ReinventionOdpri galerijo

shutterstock_521481676 5 čevljev, ki bi jih morala imeti vsaka ženska Ženske frizure 2019: pričeske, s katerimi boš izstopala Ženske frizure 2019: pričeske, s katerimi boš izstopala c14c8e8f70ef41d08d47ff8efff45174 PizzaSlime x Crocs: torbica v obliki ‘kroksa’, za katero nihče ni prosil coco-chanel_biggalleryimage 5 presenetljivih dejstev o Coco Chanel, ki jih gotovo ne poznate · ·