Popolna profilna fotografija za Tinder
V zraku · buzz buzz

Kakšna je popolna profilna fotografija za Tinder? Ta izjemno popularna aplikacija za zmenkarije na dnevni ravni ustvari na deset milijonov potencialnih parčkov. Zakaj torej vam ne uspe najti potencialnega partnerja oz. partnerice? Razlog morda tiči v vaši profilni fotografiji. Pri aplikacijah tipa Tinder namreč ljudi sodimo po platnici, šele nato pride na vrsto vse ostalo. Brez dobre profilke ste torej brez kakršnihkoli možnosti. Pri Romance Golas so raziskali, kateri so razlog, da na zaslonu s prstom podrsamo na levo oz. desno. Za najboljši ulov morate torej imeti takšno profilno fotografijo …

Ali obstaja popolna profilna fotografija za Tinder? Čeprav nas učijo, da knjige ne smemo soditi po platnicah, je zunanjost pogosto tista, ki odloča. Vsaj v prvi fazi. Na to stavi večina aplikacij za zmankarije, tudi superpopularni Tinder, kjer o ljudeh izvemo bore malo, zato je profilna fotografija ključna za uspeh, če ne želimo dobiti digitalne košarice. Kar ne veš, ne boli, a če bi radi ujeli več potencialnih partnerjev in ste nezadovoljni s trenutnim ulovom, je morda čas, da zamenjate profilno fotografijo.

PREBERITE ŠE: Top 10: najboljše aplikacije za zmenke

Avstralska anketa je pokazala, da kar 85 odstotkov ljudi, ki na spletu išče sorodno dušo, ne bi izbralo osebe, ki nima profilne fotografije, zato je pri navezovanju stikov ta (žal) najpomembnejša. Ljudje smo vendarle vizualna bitja. Raziskava, v kateri so preučili 600 profilnih fotografij uporabnikov Tinderja, je pokazala, da imajo največ uspeha pri nežnejšem spolu tisti moški, ki imajo takšno profilno fotografijo.

Lokacija je pomembna

Za ženske je najbolje, če objavijo fotografijo, posneto v restavraciji, saj imajo takšne kar 62 odstotno uspešnost (beri poteg v desno). Po uspešnosti sledijo fotografije posnete v nočnem klubu (59,4-odstotna uspešnost), precej slabše pa se obnesejo tiste, ki so narejene v avtomobilu (26,1-odstotna uspešnost). Za moške je najboljša profilka tista, ki je posneta na plaža. Uspešnost je v tem primeru 44-odstotna.

Uporabite fotografijo, na kateri ste zgolj vi

Ni nujno, da je to selfi. A če ste na fotografiji sami, je odziv precej boljši. Pri ženskah takšne fotografije dobijo 58,4 odstotka potegov v desno, skupinske pa le 42,2 odstotka. Pri moških se skupinski fotografiji piše še slabše, saj imajo le 25,1-odstotno uspešnost.

Naj se vidi celotno telo

Moškim so ljubše profilke, na katerih se žensko telo vidi v celoti. Če je na njej le obraz, se vaše možnosti s 66,4 odstotka zmanjšajo na 58,1 odstotka. Pri moških je slika ravno obratna. Ženske bolj privlačijo profilne fotografije, na katerih se vidi zgolj obraz.

Pokažite zobe

Pomembno je, da na fotografiji kažete zobe. Na to se dobro odzivajo tako moški kot ženske. Fotografije z bleščečim nasmehom so v primerjavi s tistimi, kjer ne kažete zob, manj uspešne. Razlika je minimalna (pri ženskah 60,5 proti 56,7 in moških 40,6 proti 37,7 odstotka), a prav nianse včasih odločajo. Stavite na preprost nasmeh. Ne kažite jezika in ne šobite ustnic.

Obleka naredi človeka

Zanimivo. Moški se bolje odzivajo na fotografije, na katerih so ženske v formalnih oz. vsakodnevnih oblačilih in ne v kopalkah (62,4 odstotka proti 41,7), kot bi morda pričakovali. Morda pa moški le niso tako plitki, kot smo mislili! Sodeč po tej raziskavi, so bolj plitke ženske, saj so jim ljubše profilke moških v kopalkah. Tovrstne imajo 53,3-odstotno uspešnost, medtem ko imajo tiste, v katerih so moški v elegantnih oblekah, zgolj 32,9-odstotno verjetnost potega v desno.


Že danes začni: če za zajtrk ješ sladoled, boš pametnejši Že danes začni: če za zajtrk ješ sladoled, boš pametnejši Yves Rossy v družbi reaktivcev Yves Rossy – človek ptica – tokrat v družbi reaktivcev! Bela marvica nad Škotsko Bela mavrica – izredno redek naravni pojav Gagarin v pivovarni Carlsberg leta 1962 Nenavadne zgodovinske fotografije, ki močno presenetijo · ·