To je posebna vrsta ljubezni: osebe, ki imajo sestro, so srečnejše
V zraku · buzz buzz

Oseba, ki vam je glede na genetsko nasledstvo najbolj podobna, nista oče niti mama, ampak brat ali sestra. In že od nekdaj je veljalo, da je najbolj poseben odnos znotraj družine ravno tisti, ki ga imajo bratje in sestre. Zdaj je tudi znanost našla odgovor, zakaj ste tako srečni. Ker pač imate sestro!

Da je vez med brati in sestrami pomembna, dokazuje tudi brutalna ugotovitev iz črne kronike – sodni arhivi družinskih zločinov, ki se na žalost odvijajo med različnimi družinskimi člani po različnih delih sveta, namreč dokazujejo, da so ravno najbolj redki primeri, da je sorodnik ubil sorodnika, med brati in sestrami. In sicer beležijo malo primerov, da je sestra ubila ali poškodovala brata.

In dejstvo je, da imamo sestro radi na poseben način in najraje od vseh družinskih članov. To dokazuje tudi študija, v kateri je 571 mladih med 17 in 25 letom odgovarjalo na vprašanja o čustvenih družinskih odnosih. In ugotovitev je le ena: tisti, ki so odraščali z eno ali več sester, so srečnejše osebe.

Analiza je namreč pokazala, da sestre spodbujajo družino k bolj odprtem izražanju čustev, kar pozitivno vpliva na povezovanje med družinskimi člani. Čustvena odprtost pa je ključnega pomena pri razvijanju dobrega psihološkega zdravja. Sestra naj bi vam pomagala tudi pri tem, da postanete samostojnejši in ciljno usmerjeni.

Pozitivni učinki ženskega otroka v družini so najbolj opazni v disfunkcionalnih družinah ali družinah, v katerih so se starši ločili. Najslabši rezultati pa so bili pri tistih družinah, v katerih so fantje imeli le brata. Znanstvenika pravita, da je to verjetno povezano s tem, da si fantje med seboj ne želijo zaupati zasebnih stvari.

Da ugotovitve iz te študije držijo, potrjuje tudi raziskava Sisters Curb Sibling Depression, v kateri so ugotovili, da so mladostniki, ki so imeli sestro, manj nesrečni in osamljeni. Postali naj bi tudi bolj prijazni, velikodušni in sočutni.

Torej, tisti srečniki, ki imate sestro, vam priporočamo, da jo močno objamete!

znane osebnosti ki so nas zapustile v 2018 Znane osebnosti, ki so nas zapustile v 2018 shutterstock_567962668 Kaj smo v letu 2018 najpogosteje iskali na največji spletni strani za odrasle? shutterstock_444483772 S tem nasvetom milijarderja Warrena Buffetta lahko povečate svoje premoženje za 50 % shutterstock_609949088 Ideje za božična darila 2018: vroča darila za najbolj poredne · · · ·