ezgif.com-webp-to-jpg (1)
V zraku · dizajn

3D-tiskanje je v polnem razmahu. Po tem, ko je bilo v zadnjem času veliko govora predvsem o tiskanju hiš, pa zdaj kaže, da bo kmalu mogoče s 3D-natisnjenimi elementi opremiti tudi notranjost doma.

Berlinski industrijski oblikovalec Leon Laskowski je zasnoval zložljivo lasersko luč, ki je skoraj v celoti izdelana z metodo 3D-tiskanja. S svojo inovacijo je namignil na to, da je čas za prestrukturiranje masovne proizvodnje. Tiskalnik bo namreč mogoče uporabiti kjerkoli po svetu. Na ta način se bodo proizvajalci izognili dolgim transportnim potem.

Vsi deli svetila razen elektronskih komponent so na enaki lokaciji iz enakega materiala izdelani brez uporabe orodij. Človek je tako iz procesa proizvodnje, v katerem je bil uporabljen poliamidni puder, praktično izločen.

Laskowski je pri oblikovanju želel prihraniti kar se da veliko prostora v sklopu izdelave in prevažanja svojega izdelka. Luč sicer tehta manj kot 400 g, glede na tehnološke zmožnosti, ki so trenutno na voljo, pa je lahko naenkrat natisnjenih kar 56 luči.

Galerija – Prva 3D-natisnjen zložljiva svetlika na svetu

Prva 3D-natisnjen zložljiva svetlika na svetuOdpri galerijo

iPhone IQ Je to največji in najbolj seksi iPhone vseh časov? Ure s kukavico Nendo Vrača se ura s kukavico Untitled collage (1) Death Star: šotor za oboževalce Vojne zvezd pool2 To je bazen tega poletja · · · · ·