suhyeon-choi-184102-unsplash
V zraku · buzz buzz

Potovanje v neznane kraje se po navadi izkaže kot neprecenljiva izkušnja. Nekoliko manj prijetno pa je, še posebno za visoke ljudi, potovanje z nizkocenovnimi letali.

Običajno je, da je prostora za noge na letalih nizkocenovnih družb zelo malo. Italijansko podjetje AcioInteriors, ki se ukvarja s proizvajanjem notranje opreme na letalih, pa se je odločilo, da potnike spravi v še bolj neprijeten položaj. Pogled na razmik med njihovimi sedeži je namreč boleč že za povprečno visokega človeka.

Sedeži modela SkyRider so se prvič pojavili že leta 2010, kmalu pa na tržišče prihaja njihova posodobljena različica SkyRider 2.0. Slednja je bila nedavno razstavljena v Hamburgu, v osnovi pa je seveda namenjena kratkim letom.

Med sedeži je le 58 centimetrov prostora za noge, medtem ko večina nizkocenovnih letal ponuja med 71 in 76 centimetri prostora.

Podjetje AvioInteriors sicer še čaka na dovoljenje za vgradnjo sedežev na prevozna sredstva letalskih družb. Na ta način želi na en let stlačiti več potnikov in posledično zmanjšati stroške na osebo.

tony-stark-robert-downey-jr-1005744-1280x0 10 trikov, da postaneš veliko bolj karizmatičen elijah-o-donnell-gIwF7awY-Q0-unsplash (1) 5 tipov “prijateljic”, ki to NISO: takšnih oseb v življenju res ne potrebuješ! infsd-swimwear-mkxBN-faIF8-unsplash Ali imajo moški res raje blondinke? Znanstveniki so odgovorili na večno vprašanje! · · ·