To morata gledati na prvem zmenku: poredni filmi, ob katerih vama bo vroče
Kulturni izbor · film · V zraku · odnosi

Želiš uspešen prvi filmski zmenek, kjer bosta oba uživala v filmu, hkrati pa vama ne bo nerodno? Da ti bo lažje, smo pripravili nekaj nasvetov, kako pravilno izbrati pravi film in seveda tudi nekaj filmov, ob katerih vama bo prijetno (in vroče, khm).

Kako izbrati film za prvi filmski zmenek? Najbolje je, da ga izbereta skupaj. Na ta način boš lahko ocenil reakcijo svojega zmenka in našel nekaj, kar bo obema všeč.
 
Če pa moraš sam izbrati film, potem imaš dve možnosti.

1. Če želiš, da se večer nadaljuje s poljubi in igricami med rjuhami, se moraš izogniti vsemu, kar ti lahko škoduje. Po domače povedano: ne izbiraj filmov, ki so lahko sporni (preostanek večera ne želiš preživeti tako, da se prepirata), ki so depresivni (žalostni filmi ubijajo razpoloženje) in so preveč nasilni (videti boš kot nek čudak, še posebej, če si tvoj zmenek ne deli ljubezni do grozljivk).

2. Če želiš izvedeti, ali sta kompatibilna, imaš zdaj odlično priložnost. Pokaži film, ki ti je blizu in ga imaš rad. Preveri odziv partnerja. Seveda to ni edino ali ultimativno orodje za analizo odnosa, ti bo pa dalo nekaj vpogleda v osebnost in zanimanja druge osebe. Zdaj pa veselo na delo!

Da ti bo lažje, smo zate izbrali nekaj filmov za prvi filmski zmenek, ob katerih vama bo vroče (torej je več možnosti, da pride do khm, khm …), hkrati pa vama ne bo nerodno.

Poredni filmi, ob katerih vama bo vroče …

Hitch (2005)

Will Smith je prebrisan lisjak, ki moškim pomaga, da zapeljejo žensko, ki jim je všeč. Kakšno pa je njegovo ljubezensko življenje?

Skoraj popularni (Almost Famous, 2000)

Srednješolcu se ponudi priložnost, da za Rolling Stone Magazine napiše prispevek o vzhajajoči rock skupini, ki jih spremlja na koncertni turneji. Odličen film za ljubitelje glasbe!

Diplomiranec (The Graduate, 1967)

Razočaran diplomiranec se znajde razpet med starejšo ljubimko in njeno hčero. Pozor, vroče bo!

50 prvih poljubov (50 First Dates, 2004)

To je ena izmed tistih romantičnih komedij, ob kateri boš na koncu rekli: »Pa mi je vseeno bila všeč.« Menimo, da ji moraš dati priložnost. Henry se boji resnih vez, nekega dne pa spozna lepo Lucy. Ko že misli, da je spoznal žensko svojega življenja, ugotovi, da ima Lucy izgubo kratkoročnega spomina in da se ga naslednji dan ne spomni več.

Podle igre (Cruel Intentions, 1999)

Ta film vama bo pošteno pogrel večer. Zlobna brat in sestra (Sebastian Valmont in Kathryn Merteuil) z elitne manhattanske šole, ki sicer nimata istih staršev, se dogovorita za peklensko stavo: pred novim semestrom mora Sebastian razdevičiti hčerko novega ravnatelja.

Gospod in gospa Smith (Mr. & Mrs. Smith, 2005)

Želiš ob vročih prizorih še nekaj prave akcije? Poskusi s tem filmom, kjer kemije med Brangelino ne manjka. Zdolgočasen poročen par ugotovi, da sta oba najeta morilca, ki imata nalogo, da ubijeta drug drugega.


freddie mercury in mary austin 20+ fotografij Freddieja Mercuryja in njegove prve in edine ljubezni, Mary Austin Marca v kino: navdihujoči filmi in doza smeha Marca v kino: navdihujoči filmi in doza smeha 0f4be43c4171da2bfcd53c97632fc0c8c1c86f858206393bcf7598f2b2ac6da7-770x443@2x Oskarji 2019: to so zmagovalci oskarjev najboljsi filmi oskarji Oskarji: najboljši filmi, ki so kadarkoli prejeli oskarja · ·