shutterstock_596093429
V zraku · odnosi

Ko si na lovu za partnerje, nista pomembni le tvoja notranja in zunanja lepota, ampak tudi to, kako dišiš. Že veš, kaj najraje začuti na tebi? Če ti to področje predstavlja znanstveno fantastiko, je čas, da naposled spoznaš, kateri naravni vroči vonji obnorijo moškega. Veliko sreče!

Ni skrivnost, da je naravni ženski vonj zares obnori moškega! V pred leti objavljeni raziskavi so znanstveniki namreč ugotovili, da obstaja povezanost med stopnjo hormona testosterona in naravnim ženskim vonjem. Stopnja slednjega naj bi bila povezana s spolnim vzburjenjem, kar so raziskovalci dokazali tako, da so moškim naročili naj vonjajo majice žensk, ki ovulirajo. Moške so razdelili v dve skupini: ena skupina je vonjala majice žensk, ki ovulirajo, druga skupina pa majice, ki jih še nihče ni nosil. Ugotovili so, da so moški med vonjanjem majic, ki so bile nošene, dosegli višje stopnje testosterona, in sicer za kar 37 %.

Slednje ugotovitve, kot pravijo raziskovalci, predstavljajo zanimivo izhodišče za razmislek o razvijanju dišav, ki posnemajo učinek naravnega vonja in odgovarjajo na osnovna vprašanja človeške biologije. To seveda nikakor ne pomeni, da ne bi smela uporabljati nikakršnih dodatnih dišav, vendar je izjemno pomembno, da si pri tem zmerna in da upoštevaš, katere vonje imajo moški radi, česa nimajo radi, in kaj obožuje tvoj partner. Torej, kateri so naravni vroči vonji, s katerimi obnoriš moškega ali pa ga popolnoma odbiješ?

Naravni vroči vonji, s katerimi obnoriš moškega:

Vanilja

Vaniljo še danes uporabljajo kot glavno sestavino francoskih in kitajskih parfumov, saj se že od leta 1700 verjame, da ta rastlina spodbuja moški libido. V 19. stoletju so pisali o tem, da vanilja stimulira spolnost, učinkovitejša pa naj bi bila pri starejši moških. Sodobni raziskovalci pravijo, da ta rastlina spodbuja občutek sreče, zato jo tako pogosto najdemo v dišavah 21. stoletja.

Cimet

Skoraj vsak bi se strinjal, da sodi cimet med prijetnejše arome. V nekaterih študijah so celo ugotovili, da slednji spodbuja pretok krvi v penisu bolj kot katerikoli drugi vonj. Cimet na kožo in v akcijo!

Bučna pita

Ponavadi vključuje vaniljo in cimet, ki sta znana afrodizijaka, zato ni nenavadno, da je na seznamu vonjev, s katerimi obnoriš moškega. Tudi kombinacija bučne pite in sivke naj spodbudila pretok krvi v penisu za kar 40 %, v vagini pa za 11 %, so ugotovili znanstveniki.

Sandalovina

Ta lesna aroma že tisočletja del tantričnih spolnih ritualov in masaž. Sandalovina naj bi sprožila drugo čakro in povečala seksualni odziv ter vodila do močnejših vrhuncev, pravi znanost.

Drugi naravni vroči vonji, s katerimi obnoriš moškega:

CITRUSI: Vonj citurosov naj bi za 20 % bolj vzburil moške, ugotavljajo znanstveniki, ker naj bi slednji ustvaril občutek, da je ženska veliko mlajša, kot sicer je.
SIVKA: Uporabljali naj bi jo za zepljevanje Julija Cezarja, sicer pa slednja sprosti moškega, pravi znanost.
JASMIN: Uporabljali so ga predvsem v azijskih državah – vseboval naj bi spojino indola, ki jo sicer najdemo v izobilju okoli spolovil, pravijo znanstveniki.
BAZILIKA: V Italiji naj ženske uporabljale olje bazilike, da bi zapeljale moške – slednja naj bi bila učinkovita pri obujanju spolnega nagona, ugotavljajo znanstveniki.

3 vonji, s katerimi odbiješ moškega:

“Babičin parfum”

Okusi se razlikujejo, a vseeno bi bilo smotrno, če si pozorna pri izbiri dišav. Preveri, katere note vključujejo in kako sploh te dišijo na tvoji koži. Moškim ni ravno prijetno v bližini žensk, ki jih spominjajo na njihove babice, četudi jih imajo neskončno radi.

Sladki vonji

Vsaka ženska je kdaj naredila napako z izbiro dišave (losjona, olja, parfuma), ki je preveč sladka in jo je morda celo nanesla v prevelikih količinah. Takšne vonjave so, četudi ženske pogosto verjamejo nasprotno, premočne in v moškem vzbujajo občutek “otroškosti” in mladosti. Moški imajo v osnovi raje zrele ženske in posledično “zrelejše” vonjave.

Vonji, ki obujajo spomine.

Če se odpravljaš na osvajalski pohod, je povsem nemogoče, da bi vedela, ali boš srečala moškega, katerega bivšo dekle je uporabljajo isti parfum kot ti. Če pa že imaš parnterja, ta verjetno nikakor ne želi, da dišiš kot njegova bivša punca, najbrž pa tega ne želiš niti sama.

shutterstock_1238583469 Najboljši ljubimci: 5 zlatih znakov, da si v postelji BOG Kdaj veste, da ste v partnerju našli sorodno dušo? Kdaj veste, da ste v partnerju našli sorodno dušo? shutterstock_641808046 Zakaj se moški ne morejo upreti zapletenim in rahlo zmedenim ženskam? shutterstock_1111397546 Kako te izda govorica telesa? · ·