shutterstock_349221143
V zraku · buzz buzz

The Corruption Perception Index (CPI) je seznam držav z največ in najmanj korupcije. Pred kratkim so izdali poročilo za lansko leto in situacija še zdaleč ni rožnata. Kje mislite, da je Slovenija?

Indeks, ki so ga pripravili pri Transparency International, ocenjuje 180 držav glede na korupcijo v javnem sektorju. Države so ocenili z ocenami od 0 do 100. Višja kot je ocena, boljše delo opravlja država pri preprečevanju korupcije, nižja kot je ocena (pod 50), resnejši problem predstavlja korupcija.
Na vrhu seznama je Nova Zelandija, prav tako so pri vrhu lestvice nordijske države – Danska, Finska, Islandija, Norveška in Švedska. Zaskrbljujoče je, da sta dve tretjini držav dobili oceno pod 50, s povprečnim rezultatom 43. In ni videti, da bi se lahko položaj kaj kmalu izboljšal. Večina držav se namreč pri preprečevanju korupcije premika s polžjo hitrostjo. Nekatere države so svojo oceno v primerjavi z minulim letom vidno izboljšale, to so Slonokoščena obala, Senegal in Velika Britanija. Spet druge, Sirija, Jemen in Avstralija, so svojo oceno poslabšale. Slovenija je letos prejela oceno 61, enako tudi lani.
Celotno poročilo si lahko ogledate tukaj.


guillaume-m-YgTRD4pOClc-unsplash1 Dokazano: to privlači najprivlačnejše ženske! Neverjetno realistični kipi, pod katere bi se s ponosom podpisal tudi Michelangelo. Neverjetno realistični kipi, pod katere bi se s ponosom podpisal tudi Michelangelo ezgif-5-f511598b00i Sports Illustrated prvič v zgodovini z neretuširanimi fotografijami najbolj priljubljeni pari Najbolj priljubljeni pari na Instagramu · · ·