00000031545_Familienurlaub-Schladming_Oesterreich-Werbung_Peter-Burgstaller
Utrip mesta · destinacija

Vas zanima katera so najboljša smularska središča za družinsko smuko?! Majhna smučarska središča v Avstriji predstavljajo posebno zadovoljstvo za družine: so pregledna, cenovno zanimiva in opremljena z vsem, kar potrebujejo majhni in veliki smučarji. Za vas smo izbrali nekaj najprivlačnejših v posameznih regijah. To so najboljša manjša smučarska središča v Avstriji za družine 2019.

V nadaljevanju si preberite, katera so najboljša smučišča v Avstriji za družine 2019! Pa prijetno smuko vam želimo.

Predarlska (Vorarlberg)

Vsa smučarska središča v Vorarlbergu nudijo otrokom cenejše ali celo brezplačne smučarske vozovnice. Smučarsko območje Schetteregg v Bregenzerwaldu je priljubljeno zaradi prosto dostopnega otroškega območja, imenovanega Schettis Kinderland s smučarskim vrtiljakom, čarobno preprogo, iglujem, plezalnim gričem itd. Poleg tega ima vsaka smučarska proga maskoto, ki otroke informira o vsem, kar morajo vedeti za varno smučanje na posamezni progi. Za otroke je prav tako zanimiv Burmis Abenteuerland (Burmijev svet pustolovščin), ki otrokom ponuja veliko razburljivih doživetij. Maskota Burmi spremlja majhne smučarje na smučarskih progah, Burmi-Express jih popelje čez dolino, Burmi gondola pa na vrh smučišča. Kinder-Skisafari na Golmu v Montafonu ponuja pustolovske ture v spremstvu smučarskega učitelja. Tura se prične s spustom po globokem snegu. Nato otrokom pripovedujejo zgodbe in rešujejo uganke, v odmoru pa pečejo na žaru v gozdu. Za konec se skupina pelje skozi dolino s smučmi ali s teptalcem snega nazaj do začetne postaje.

Tirolska

Ne glede na to, ali uživate v adrenalinskem spustu po stmini ali v počasni in udobni vožnji na deski ali smučeh, na Tirolskem nudijo družinam odlične pogoje za zimske počitnice. Otroci se bodo v počitniški regiji Hohe Salve počutili naravnost odlično. Najmlajši ljubitelji snega bodo lahko tukaj doživeli veliko lepega: vse od zabavnih igrarij in pustolovščin na snegu do kopanja v pokritem bazenu. Družinski dopust v smučarskem območju SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental bo nepozaben, saj je za najmlajše na razpolago oskrba otrok, za nekoliko večje pa številne šole smučanja s smučarskim vrtcem. Družine bodo lahko veliko prihranile z akcijo Otroci do 15 let smučajo brezplačno. 124 kilometrov modro označenih (lahkih) smučarskih prog nudi staršem pri smučarskih pustolovščinah z otroki obilo varnosti. V otroškem raju Serfaus-Fiss-Ladis na otroke med drugim čakajo številne figure iz lesa v naravni velikosti, kot so npr. kozorogi, krave, orli, ovce itd. Vzdolž smučarske proge Bärenpiste s foto točko lahko otroci smučajo skozi velikansko medvedjo glavo. V času kosila se otroci peljejo na transportnih trakovih v posebno otroško restavracijo na otroško snežno planino, ki je popolnoma prilagojena otrokom. Starši ali stari starši lahko medtem uživajo na zimskem soncu in na udobnih košarah za na plažo ali v visečih mrežah v prijetnem območju sprostitve na otroški snežni planini. Za družinam prijazna sta se izkazala tudi kraja Sillian in Außervillgraten: mladostniki do 18. leta smučajo po otroški ceni, za otroke do 5. leta pa je smučarska karta brezplačna. Otroci od 4. leta naprej lahko obiskujejo otroški klub, ki deluje pod okriljem pingvina Boba in ponuja baby vlečnico, smučarski vrtec in šolo smučanja, ki zagotavljajo obilo zabave na snegu.

SalzburgerLand

Za Ski amadé (Salzburger Sportwelt, Grossarltal, Hochkönig, Gastein in Schladming-Dachstein) je prijaznost do družin izjemnega pomena. V smučarski regiji Dachstein West s kraji Gosau, Russbach in Annaberg vas na smučarskih progah pričakujejo vadbene vlečnice, čudežne preproge, pravljični slalomi in cross proge, ki so primerne za otroke. Otroci bodo lahko sprostili odvečno energijo v Rookie Parku v Russbachu, v Kid’s Cross Ötscherparku v Gosauu in v Youngsters Freestyleparku v Annabergu. Smučarsko območje Fageralm v Forstauu v bližini Radstadta v SalzburgerLandu obsega široke smučarske proge z mehkim nagibom, ki so idealne za začetnike. Otroci se bodo razveselili smučarskih prog, ki so oblikovane posebej za njih. Tukaj boste našli t. i. indijansko pot, ruto vikingov, progo z valovi in Goljatovo oazo užitkov z velikansko gugalnico ter ležalnikom. Obertauern slovi po najboljši preskrbljenosti s snegom v Alpah in ponuja odlične pogoje za smuko od konca novembra do začetka maja. Najprivlačnejša točka zabave je Bibo Bär − družinski smučarski park, ki se nahaja neposredno v središču kraja. Opremljen je po najnovejših spoznanjih, tako da spodbuja motorične in duševne sposobnosti smučarskih začetnikov. V otroški deželi Obertauern oskrbujejo otroke od 10 mesecev naprej.

Zgornja Avstrija

Ko otroci odkrijejo sneg v Zgornji Avstriji, postane pravljično. Smučarsko območje Feuerkogel zaznamuje Zmajev park. To je dom bojazljivega zmajčka, ki najmlajšim zagotavlja raznoliko zabavo na naravnem snegu. Na zmajski tekmovalni stezi (nem. DrachenRennbahn) vadijo majhni smučarji svoje prve zavoje, medtem ko najbolj pogumni otroci že vijugajo v snežnem parku DrachenFlugpark preko valov in skakalnic. V počitniški regiji Böhmerwald boste na mehkih strminah Hochfichta mirno drseli po snegu in pri tem imeli ves čas pred očmi svoje najmlajše. Cene smučarskih vozovnic so oblikovane do družin še posebej prijazno. V otroškem parku Fichtl Kids-Park, ki je enostavno dostopen tako iz smučarske restavracije kot tudi s parkirišča, se razlega čudežna preproga (51 metrov transportnega traku), ki ponuja kratke proge za vajo smučanja, prav tako pa je v pomoč pri vzponu otrok, ki se sankajo. Poleg tega obstaja tudi 185 metrov dolgo, dobro premišljeno transportno dvigalo, v mrazu pa se otroci lahko igrajo tudi v igluju in topli koči.

Spodnja Avstrija

V smučarski vasi Lackenhof/Ötscher je najmlajšim na voljo otroški park Sunny Kids Park s čudežno preprogo in oskrbo otrok v okviru šol smučanja, nekoliko starejše smučarje pa pričakujejo tekmovalna proga s časovnim merilnikom, zanimiva cross trail proga in snežni park za smučarje in deskarje prostega sloga. Snežno kraljestvo Hochkar leži 150 kilometrov od Dunaja. Je najvišje ležeče alpsko središče v Vzhodnih Alpah, kjer je sneg zagotovljen od novembra do konca aprila. Na izbiro je skupno devet žičnic in vlečnic ter 18 kilometrov smučarskih prog vseh težavnostnih stopenj. Romantična družinska smučarska gora Annaberg leži v čarobni pokrajini naravnega parka Ötscher-Tormäuer. Družine in smučarji začetniki uživajo v Anninem svetu, kjer imajo na voljo žičnico in čudežno preprogo ter nezahtevne strmine v ravninskem območju smučarskega centra Reidl.

Štajerska

Ko ste že tako ali tako zelo dobre volje, vam pot prekriža že naslednji vrhunec: na planini Riesneralm je zgrajena prva avstrijska otroška smučarska gugalnica in poleg tega tudi najdaljši transportni trak za vzpenjanje v Avstriji, po katerem otroci drsijo navzgor preprosto, varno in udobno. Snežni malčki lahko na Purzelwiesu nabirajo svoja prva snežna doživetja, saj je začetnikom za preprost vzpon na voljo žičnica. Za zabavo pa bo skrbela vožnja s Foxi-Expressom. V družinskem smučarskem območju Ramsau se bodo majhni gostje s smučanjem spoznavali v Kalijevem zimskem svetu, kjer je vsaka žičnica namenjena posamezni pravljični temi. Novinci smučarskih prog bodo skupaj s Kalijem, otroško maskoto, raziskali palčkovo vasico Pilzdorf, indijanski tipis in eskimske igluje. V otroškem parku za smučarski tek pa se bodo najmlajši učili tehnik nordijskega drsenja.

INFOMAT
Skupno se v Avstriji vsako leto zgodi približno 60.000 zimskih športnih nesreč, ki so posledica visoke hitrosti in prekomerne samozavesti. Približno 85 odstotkov vseh poškodb lobanje in možganov lahko prepreči smučarska čelada. Mladoletniki do 15. leta starosti morajo kot del zimskih športnih aktivnosti nositi čelado za zimske športe. Zaščita glave je tako nujna med alpskim smučanjem in deskanjem na snegu, prav tako pa tudi med vožnjo z drugo opremo za zimske športe, kot so smučarske deske ali tobogani. Čelada mora biti preizkušena s TÜV, tako da ustreza varnostnim zahtevam evropskega standarda EN 1077.

maxresdefault (23) 8 vlogov o Sloveniji, zaradi katerih boš ponosen Slovenec! cover-Astroland Ares Station Astroland Ares Station – Mars pod Zemljo shutterstock_1073972648 Lonely Planet: to so najboljše destinacije za potovanja v letu 2020 1920x1080_new-1 Od leta 2020 bodo lahko turisti spali v Versajski palači · ·