Zmagovalka je seveda univerza iz angleškega Oxforda.
V zraku · buzz buzz

“Vlagajmo v izobraževanje,” je stavek, ki ga pogosto slišimo. Največkrat od politikov pa tudi od drugih avtoritet, seveda. Saj se strinjamo, ni dvoma. Konec koncev svet nujno potrebuje visoko izobražene ljudi, ki bodo še naprej premikali meje nemogočega. Pri Times Higher Educationu, ki spremlja uspešnost svetovnih univerz, so naredili seznam najboljših na svetu. Mi smo se osredotočili na prvih 15.

Zanimivo je, da prvič v trinajstih letih prvi dve mesti zasedata evropski univerzi. Angleški, če smo natančnejši. Opazimo lahko tudi, da so v prvi petnajsterici univerze samo iz Evrope in ZDA. Kaj pa naša, je med njimi? Pri Times Higher Educationu so pri ocenjevanju upoštevali 13 skrbno izbranih kriterijev. Poglejmo si zdaj, kako so se razvrstile.

Galerija – Najboljše svetovne univerze

UCLA iz Los Angelesa zaključuje prvo petnajsterico.Odpri galerijo
pug89zaq_original Znanstveno dokazano: levičarji so pametnejši od desničarjev NINE WEST NINE & THE GANG Francoski oglasi od zdaj naprej s pripisom, da je fotografija retuširana cover-lego-hisa Odprla se je neverjetna resnična hiša LEGO zmeda Drobne stvari, ki nas blazno znervirajo