koronavirus covid
Koronavirus

To so fotografije, ki te pretresejo. In samo hvaležni smo lahko, da so med nami takšni srčni junaki!

Ko število ljudi, ki so pozitivni na koronavirus SARS-CoV-2, po svetu skokovito narašča, se vsak dan prestavljajo tudi tragični mejniki. Število smrtnih žrtev je v Italiji v trenutku, ko nastaja ta prispevek, 5.476, v Španiji pa 2.206. (Vir: worldometers.info) Če kdaj, potem je zdaj jasno, da bo za zajezitev potrebna superbitka!

In zdravstveni delavci so tisti, ki se in se še bodo bojevali v prvi vrsti, na prvi frontni liniji. Fotografije, ki jih boste videli v nadaljevanju, so živi dokaz tega, kar se dogaja za vrati bolnišnic. Od neskončnih izmen, po katerih imajo odrgnjen obraz, do tega, da sploh nimajo primerne opreme, s katero bi delali, in tako ogrožajo svoja življenja – njihovo žrtvovanje je gromozansko! Med gledanjem teh fotografij si vzemite trenutek ali dva in razmislite o slovenskih junakih ter se jim zahvalite!

Obraz zdravnika po tem, ko je 13 ur preživel na intenzivnem oddelku

Tako je videti obraz, potem ko imaš na sebi cel dan masko N95

Obraz češke zdravnice po dolgi izmeni, v kateri se je posvečala bolnikom s koronavirusom

Obraz medicinske sestre po urah in urah na intenzivni negi

Te fotografije nas opominjajo na zdravstveno krizo, v kateri smo se trenutno znašli. Dr. Anna Yaffee, direktorica inštituta Global Health na Univerzi Emory, verjame, da je prav deljenje teh fotografij še kako pomembno. “Skupna raba fotografij okrepi dejstvo, da so tam nekje še ljudje, ki se neutrudno posvečajo reševanju življenj tistih, ki so bolni,” dodaja. A tisto, kar otežuje njihovo delo, je manko zaščitne in bolnišnične opreme. Župan New Yorka je tako v nedeljo dejal, da je mesto “deset dni pred tem, da mu zmanjka vsega potrebnega. Če ne bomo dobili več ventilatorjev za predihavanje, bodo ljudje umrli.”

“Ravnokar sem končala 12-urno izmeno testiranja za COVID-19.”

Obraz medicinske sestre po izčrpavajoči izmeni

To je anesteziolog dr. John Henao, ki mu počasi zmanjkuje primerne zaščitne opreme

Obraz medicinske sestre po tem, ko je odstranila obvezno opremo

“Že 13 let sem sestra na intenzivni negi, in nikoli še nisem videla česa takšnega.”

Odrgnine od zaščitne opreme

Dr. Joy Vink je na prvi frontni liniji v New Yorku, a na žalost nima dostopa do zaščitne opreme

Utrujenost, strah in skrb, skupaj s poškodbami in potenjem, ki jih povzroči zaščitna oprema

“To je moja nova resničnost. Naša enota je 10 ur in pol preživela v zaščitni opremi. Vmes smo imeli uro prosto.”

View this post on Instagram

Morning everyone. This is my new reality. Our unit has turned into an ITU and I spent 10.5hrs with 1hr off in full PPE with covid patients. You develop headaches from the straps, pain all over your face, all of which you can’t touch till you de-robe. I still have marks and pain this morning. Please all stay at home and do what is required. Chances are you will be ok but you might pass it onto someone else. We don’t need more patients!!! . . #covid_19 #covidnurse #nurse #nurselife #itunurse #hdunurse #stayhome #stayhomesavelives #nursesofinstagram #nhs #nationalhealthservice #pandemic #nhsstaff #intensivecare #intensivecareunit #itu #highdependencyunit #nursing #canstillruntowork #runnersofinstagram #running #runningmotivation #runner #runhappy #fitnessmotivation #fitness @jo_johnston_theophilus #rowingnurse

A post shared by Luke Theophilus (@rowing.nurse) on

bruno-van-der-kraan-i4rOpdj444c-unsplash Če se boš v teh dneh počutil osamljenega, preberi to … shutterstock_305990798 (1) Najboljši podcasti za preživljanje izolacije in karantene v času koronavirusa toa-heftiba-wyHS87kKh5o-unsplash Ljubezen v času koronavirusa: dvorezni meč, izziv ali nova priložnost? Chris-Martin Boš zamudil koncert, ki si ga komaj čakal? Ne skrbi, tukaj so virtualni koncerti v času koronavirusa! ·