2020-emoji-iphone-apple-devices-more
V zraku · tehnologija

Novi emojiji 2020 med drugim vključujejo zastavo transspolnosti in različice emojijev, ki bodo glede na spol nevtralne.

Neprofitna organizacija Unicode Consortium je razkrila 117 novih emojijev, ki bodo na voljo v drugi polovici leta 2020 kot Emoji 13.0. Na voljo bo 62 popolnoma novih emojijev in 55 novih različic že obstoječih emojijev, in sicer glede na spol, ten kože, vključno z več možnostmi, ki bodo glede spola nevtralne.

Nekateri emojiji 2020 so res zabavni – tako komaj čakamo, da bomo lahko uporabili na primer emoji ninje ali pa emoji z očali in brki.

Zgornji video in spodnja slika nakazujeta, kaj približno lahko pričakujemo in kakšni bodo novi emojiji 2020. Kdaj točno bodo na voljo za uporabo, je odvisno od proizvajalca vaše naprave, a če lahko sklepamo iz izkušenj v preteklih letih, potem nove emojije pričakujemo jeseni.

Novi emojiji 2020 vključejo tudi zastavo transspolnosti (predlog, ki sta ga spoznorirala tako Google kot Microsoft), kot tudi emoji za simbol transspolnosti. Google, ki je med drugim prevzel glavno besedo pri emojijih, ki so glede na spol nevtralni, je prav tako predlagal “osebo s tančico” (trenutno na voljo le ženska) in “osebo v smokingu” (trenutno na voljo le moški). Na voljo bo še “oseba, ki hrani dojenčka s stekleničko” (tudi tukaj je na voljo le ženska), ki bo ljudem vseh spolov omogočila, da prijateljem z emojijem sporočijo, da hranijo otroka.

Vendar predlogi za emojije niso omejeni le na gigante, kot sta Google in Microsoft, predlog lahko odda vsak, tudi vi. Že imate idejo za 2021? Oddate jo lahko tukaj.

shutterstock_1080871508 Kako zares odličen je postal Google Translate: prevajalnik, ki bo kmalu prevajal bolje kot ljudje Google-Envelope Google Envelope: ovojnica, s katero pred sabo skrijete svoj telefon shutterstock_734391004 Raziskava: Trendi digitalnega oglaševanja v Sloveniji shutterstock_1399974836 Tako se bodo spremenila naša življenja: tehnološki trendi, ki bodo zaznamovali leto 2020 ·