To so trije načini, kako postati učilni stroj!
V zraku · buzz buzz

Ko končamo formalno učenje, je čas, da postanemo učilni stroj. Povejmo drugače: ves čas moramo samo srkati znanje z vseh koncev in krajev, sicer lahko samo izpademo iz igre. Ne pravijo zastonj, da se učimo vse življenje. Ali pa da več velja tisti, ki več zna. Od tega sta odvisna naš dolgoročni uspeh in osebna izpolnitev. In to so trije načini, kako postati učilni stroj …

Imate pripravljen odgovor, če vas v tem trenutku vprašamo: “Kaj ste se naučili v zadnjih 12 mesecih?” Dobro premislite. V nekem ameriškem podjetju so namreč s tem vprašanjem naredili dobro selekcijo med kandidati, prijavljenimi na prosto delovno mesto.

Prepričani smo, da je dobro razviti učne navade. V mislih imamo predvsem odprtost za nove načine razmišljanja in nenehno učenje na inovativne načine. To so trije načini, kako postati učilni stroj.

Pravilo št. 1: Ne bodite prevelik strokovnjak na enem samem področju.

Pa začnimo z vprašanjem. Kaj pomislite, ko slišite za ime Leonardo da Vinci? Slikar? Znanstvenik? Izumitelj? Pisatelj? Arhitekt? Bil je vse to. Bil je utelešenje pojma »renesančnega človeka«. Blodil je med disciplinami in se izogibal prekomerni specializaciji v eno samo smer.

Steve Jobs je nekoč lepo pojasnil, zakaj so Applovi izdelki tako elegantni, čistih linij in odlično zasnovani. V študentskih časih je obiskoval tečaj kaligrafije, in to estetiko si je želel prenesti v izdelke svojega podjetja. Prav vsak bi se strinjal, da mu je zelo dobro uspelo.

Pravilo št. 2: Napake so del uspeha, če se iz njih kaj naučimo.

Veste, kaj imajo skupnega Richard Branson, Bill Gates in Mark Zuckerberg? Preden jim je v življenju uspelo, so vsi doživeli številne neuspehe. Iz napak se učimo. In če nikoli ničesar ne naredimo narobe, pomeni, da smo se do zdaj bolj malo naučili. Učenje v resnici pomeni izhod iz našega območja udobja.

PREBERITE ŠE: Kaj storiti, da boste lažje prenesli človeka, ki vam gre na živce?

Pravilo št. 3: Učimo se vse življenje.

Nikoli se ne prenehamo učiti. Zato čim prej zavestno postanite učljivi stroj in začnite uživati tudi v neuspehih, saj se iz njih lahko učite. Učenje je radostna pot do svobode, je nekdo zapisal.

Kaj storiti, da boste lažje prenesli človeka, ki vam gre na živce Kaj storiti, da boste lažje prenesli človeka, ki vam gre na živce Stereotipi o Slovencih Najbolj znani stereotipi o Slovencih Snapchat ljubezenska zgodba Resnična Romeo in Julija, ki sta se spoznala na Snapchatu Simpsonovi so predvideli številne inovacije 10 inovacij, ki so jih pravilno predvideli Simpsonovi