shutterstock_689517016
Utrip mesta · destinacija

Zemlja ponuja toliko privlačnih turističnih točk, da se je zelo težko odločiti, kam odpotovati. Če se navdušujete nad kraji, ki za zdaj še niso tako obljudeni, imamo za vas nekaj zanimivih destinacij.

Organizacija Združenih narodov je izdala svoje letno poročilo “Tourism Highlights Report”, ki prikazuje, katere destinacije so v letu 2017 v primerjavi z letom 2016 sprejele največ turistov. Prav zato vam priporočamo, da jih obiščete, še preden jih odkrijejo drugi.

10. Severni Marijanski otoki

Povišanje deleža turistov: 24,3 %
Severne Marijanske otoke, ki sicer pripadajo Združenim državam Amerike, najdemo v severnozahodnem Tihem oceanu. Na skupno 15 otokih živi nekaj manj kot 55.000 ljudi. Turiste bodo očarale predvsem čudovite plaže in navade domorodcev.

9. Izrael

Povišanje deleža turistov: 24,6 %
Mnogi se sprašujejo, zakaj se je na tej lestvici znašel Izrael. Morda gre uspeh pripisati Gal Gadot, ki je s svojo očarljivostjo v zadnjih letih veliko pripomogla k prepoznavnosti svoje države.

8. Nepal

Povišanje deleža turistov: 24,9 %
Nepala po vsej verjetnosti v naslednjem letu ne bomo našli na tej lestvici. V javnost so namreč pricurljale informacije o potegavščinah, ki jih izvajajo tamkajšnji prebivalci. Zaradi teh so turisti prisiljeni plačevati za povsem nepotrebno reševanje s helikopterjem.

7. Niue

Povišanje deleža turistov: 25,4 %
Južnotihomorska otoška država ima le 1600 prebivalcev. Znana je tudi pod vzdevkom ‘Polinezijska skala’. Očarala vas bo s čistim morjem, ki je kot nalašč za potapljanje.

6. Palestina

Povišanje deleža turistov: 25,7 %
Po tem, ko je državo leta 2016 obiskalo kar 57,8 % ljudi več kot leto poprej, se je na lestvici obdržala tudi tokrat. Večina turistov se sicer udeleži enodnevnih izletov v Vzhodni Jeruzalem.

5. Gruzija

Povišanje deleža turistov: 27,9 %
Nekdanja sovjetska država se ponaša z več kot 2000 naravnimi izviri in prek 100 zdravilišči. Priporočamo jo ljubiteljem narave.

4. Vietnam

Povišanje deleža turistov: 29,1 %
Prelepa država se lahko pohvali z bogato zgodovino. Med najbolj priljubljene izletniške točke štejemo predore Cu Chi in zaliv Halong.

3. San Marino

View this post on Instagram

una posticino da favola…

A post shared by ⚓️Ylli (@ylli) on

Povišanje deleža turistov: 31,1 %
V žepni državici, ki jo obdaja italijansko ozemlje, je stalno naseljenih le 33.000 ljudi. Še posebej priročno je, če jo obiščete med potovanjem po Italiji.

2. Togo

View this post on Instagram

#kpalime #waterfall #cascade #travel

A post shared by Togo & African Entertainment 🌍 (@we_are_togolese) on

Povišanje deleža turistov: 46,7 %
Ena izmed najbolj razvitih afriških držav je visok standard življenja razvila zavoljo obilnih zalog fosfata. Njeni obiskovalci so navdušeni nad pohodniškimi potmi, jezeri in plažami.

1. Egipt

Povišanje deleža turistov: 55,1 %
Malokdo je na vrhu seznama pričakoval Egipt. Letalske nesreče in teroristični napadi so leta 2016 močno načeli egiptovski turizem, ki pa se je v letu 2017 ponovno postavil na noge.


Bude Tunnel: bizarna atrakcija, ki je na TripAdvisoru v trenutku postala hit Bude Tunnel: bizarna atrakcija, ki je na TripAdvisoru v trenutku postala hit shutterstock_748532743 10 evropskih destinacij, ki so še posebej čudovite prav jeseni Quadrum ski & yoga resort, Gruzija Kontejnerji, spremenjeni v hude nastanitve, ki nudijo obiskovalcem posebno doživetje Tropea, Italija 14 bolno romantičnih destinacij za medene tedne · · · · ·