Toaletni papir za pametni telefon
V zraku · buzz buzz

Verjetno ste že slišali, da je vaš pametni telefon pravo leglo bakterij in da je celo bolj umazan kot straniščna školjka. Zato ideja o ”toaletnem” papirju za pametni telefon še zdaleč ni napačna. Seveda domislica prihaja z Japonske. Na nenavaden prizor naletite na tokijskem letališču Narita, kjer vas v straniščni kabini poleg klasičnega držala za toaletni papir pričakata še mini držalo in mini toaletni papir, ki ni namenjen škratkom ali miškam, pač pa zaslonu vašega pametnega telefona.

Na tokijskem letališču Narita vas pričaka nenavaden prizor. Na javnem stranišču se namreč poleg običajnega toaletnega papirja nahaja še ”toaletni” papir za pametne telefone. Na prvi pogled bizarna ideja, a samo za trenutek.

Raziskave so namreč pokazale, da ima pametni telefon na sebi več bakterij kot javna straniščna školjka. Povprečno se na telefonu nahaja med 2700 in 4200 enot koliformnih bakterij, ki se nahajajo tudi v fekalijah. Zato je tamkajšnji ponudnik mobilne telefonije NTT DoCoMo 80 straniščnih kabin letališča opremili z mini držalom za nekoliko manjši toaletni papir, ki je namenjen brisanju zaslona telefona ali tablice.

PREBERITE ŠE: Na Japonskem se lahko namakate v rdečem vinu, kavi, zelenem čaju in sakeju!

Namesto da med opravljanjem velike potrebe igrate igrice, lahko v tem času poskrbite za higieno svoje mobilne naprave. Namen akcije je ozaveščanje javnosti o nevarnosti, ki jo za zdravje predstavlja umazan telefon ali tablica. Turisti so nov toaletni papir – potiskan je s koristnimi informacijami – sprejeli z navdušenjem. Kampanja bo na letališču trajala do marca 2017.

Galerija – ”toaletni” papir za zaslon pametnega telefona:

Toaletni papir za pametni telefonOdpri galerijo

Umetnost iz jeansa Ian Berry – umetnost iz jeansa Mermaids Hate Plastic Morske deklice sovražijo plastiko – človek v življenju zavrže 10 tisoč plastenk! Mladič orjaške pande pade z odra med razstavo mladičev pande, rojenih v letu 2016. 29. september 2016, raziskovana baza Gian Panda Breeding v Chengdu, provinca Sečuan, Kitajska. Fotografije, ki so zaznamovale leto 2016 (Reuters) Facebook nas dela manj srečne Raziskava je pokazala, da nas Facebook dela manj srečne · · ·