sam-manns-378189-unsplash
V zraku · buzz buzz

Brez prijateljev si življenja ne moremo predstavljati. Imeti nekoga, ki prisluhne težavam in zna svetovati, je neprecenljivo. Vsekakor pa svojih skrivnosti ne smemo zaupati vsakomur. Kako dolgo se torej morate družiti z osebo, da lahko vajino prijateljstvo označimo kot pristno?

Profesor Jeffrey Hall z univerze Kansasa je pred kratkim objavil poročilo svoje raziskave, v kateri je preučeval količino časa, ki je potrebna, da oseba dobi novega prijatelja. Prišel je do zaključka, da po 50 urah druženja znanec preraste v prijatelja, medtem ko je s ‘pravim prijateljem’ skupaj treba preživeti približno 90 ur.

Kaj pa ‘bližnji prijatelj’? Takšen, ki mu lahko razodenemo svoje probleme, stiske in želje, ne da bi pri tem karkoli tvegali. Vsak izmed vaših najboljših prijateljev  je v vaši bližini moral biti že vsaj 200 ur.

Hall je v okviru raziskave izpeljal spletno anketo. Zraven tega je osebno anketiral bruce na kansaški univerzi. Zanimal ga je njihov pogled na prijateljstvo kot vrednoto. Ko ljudje prehajajo iz enega življenjskega obdobja v drugo, je namreč zelo verjetno, da bodo več časa posvetili novim prijateljem, na stare pa nekoliko pozabili.

Koga lahko torej obravnavate kot svojega najboljšega prijatelja? Pomembno je, da sočloveka ne prisilite, da preživlja čas z vami. Če vaju s prijateljem povezujejo podobna zanimanja in z njim radi preživljate čas ob pijači ali obroku, je to znak, da se na prijateljstvu splača graditi.

Vzdrževanje odnosov je ključnega pomena za uspešno življenje. Čeprav ni obvezno, da imamo za najboljšega prijatelja nekoga, s katerim smo se družili že vsaj 200 ur, pa je vsekakor pomembno, da imamo vselej blizu osebo, ki ji lahko zaupamo.

Barvni trik, ki vam bo pomagal zaspati. Če te muči nespečnost, ti lahko pomaga ta ‘barvni’ trik Te podatke o tebi dobijo podjetja, ko objaviš selfie Te podatke o tebi dobijo podjetja, ko objaviš selfie shutterstock_94255000 Prvi drive-in kino v Sloveniji: glejte filme iz udobja vašega avtomobila shutterstock_560410630 Najbolj oboževani ljudje na svetu · · ·