Token – prstan, s katerim lahko odklenete avto ali nakupujete.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Si niste od nekdaj želeli prstana s čarobno močjo? Nekako tako kot v Gospodarju prstanov? Da vam pomaga leteti, postati neviden ali ustaviti čas. No, o naštetemu lahko še vedno sanjamo (morda se pa le uresniči), a za zdaj bomo morali biti zadovoljni s prstanom Token, ki nam bo pomagal v našem svetu. Za pravljičnega imamo še dovolj časa.

Token je prstan, ki deluje na prstni odtis in ga lahko uporabljate za odklepanje avtomobila, stanovanja ali računalnika. Je povezljiv z NFC (visokofrekvenčna komunikacijska tehnologija kratkega dosega) in Bluetoothom, kar pomeni, da boste z njim lahko tudi plačevali ali ga uporabljali kot vozovnico. Za zdaj je prstan na voljo v 6 različnih velikostih in ima baterijo, ki zdrži do 6 tednov. Poglavitna ideja za Token je, da postane napravica all-in-all, se pravi, da bomo z njo lahko opravili večino vsakodnevnih opravil. Za zdaj imajo pri prodjetju Token podpisana partnerstva z Mastercardom, Viso in Microsoftom, a potrebno bo še kakšno, da bomo dobili pravi ‘ključ do vsega’. Za odklepanje avtomobila so pri Tokenu razvili svojo strojno opremo, ki jo boste namestili v avto, za nameček pa vam bodo v podjetju izdelali posebno ključavnico.

PREBERITE ŠE: TALON – VAŠ NASLEDNJI KRMILNIK ZA RAČUNALNIŠKE IGRE BO MORDA PAMETNI PRSTAN!

Trenutno je še težko napovedati, kako se bo Token obnesel v prihodnosti. Nekaj vprašanj ostaja še neodgovorjenih, a ideja je precej vznemirljiva. Pri Tokenu že sprejemajo naročila, in sicer za 220 evrov za prstan oz. 350 evrov za avtomobilski paket.

Galerija – prstan Token

Na voljo je v različnih barvah.Odpri galerijo
zapestni uri Marko Vučković: zapestni uri Saturn in Void SwanSept9.61_2.1497991318 Lenovo s konceptom prenosnika prihodnosti NUVIZ dodatek za čelado Nuviz HUD: pametna motoristična čelada ora-the-worlds-first-graphene-headphones Ora GQ: slušalke iz grafena za do zdaj še neslišan zvok · ·