Luka Dončić -  NBA
Utrip mesta · šport

Slovenski košarkarski biser Luka Dončić košarkarsko javnost iz tedna v teden razvaja s potezami, ki pritečejo največjim mojstrom košarkarske igre. Kljub rosnim letom po njem lovke že stegujejo moštva lige NBA. Član košarkarskega kluba Real Madrid Baloncesto bi lahko v najmočnejši košarkarski ligi zaigral že leta 2018, ko se bo lahko prijavil na nabor lige NBA (košarkar mora biti star vsaj 19 let). In če bo na ”draftu” prvi izbor, se mu obeta sanjska pogodba.

Slovenski košarkarski up in član madridskega Reala Luka Dončić je nedavno prejel nagrado za vzhajajočo zvezdo sezone 2016/17. Zanj je glasovalo kar 87,5 odstotka športnih direktorjev evroligaških moštev. Igra lahko na različnih igralnih položajih. Lahko je branilec, znajde se kot organizator, njegova višina – visok je 2,01 metra – pa mu omogoča, da igra tudi kot krilo. Krasi ga vsestranskost, o čemer priča tudi njegova izjemna statistika.

17-letnik redno polni koše, podaja in krade žoge. Na parketu v povprečju preživi dobrih 18 minut na srečanje, trener belega baleta Pablo Laso pa mu izjemno zaupa. Njegov talent razvaja gledalce širom sveta, vanj pa so že uprte tudi oči strokovnjakov v ameriški košarkarski ligi NBA, kamor bi lahko Dončić odšel leta 2018, ko bo dovolj star, da se udeleži nabora. V Španiji zato že kalkulirajo, koliko bi lahko onkraj Atlantika zaslužil, če bo prvi izbor na draftu.

PREBERITE ŠE: Playground – košarkarsko igrišče kot umetniško platno

V tem primeru bo prvo leto zaslužil 6.685.100 ameriških dolarjev. Drugo sezono se bo znesek povečal na 7.829.300, tretjo na 8.202.200, četrto pa že na 10.342.974 dolarjev. Skupno bi v prvi štirih letih igranja v ligi NBA na svoj račun vpisal kar 33 milijonov dolarjev oz. 31 milijonov evrov. Če bo upravičil pričakovanja – v kar ne dvomimo –, pa se mu obetajo še precej višji letni prilivi. Ob tem naj dodamo, da je petletna pogodba Gorana Dragića z ekipo Miami Heat vredna 86 milijonov dolarjev.


Hujšanje s tekom Hujšanje s tekom – kako s tekom izgubiti kilograme Pametne smuči Rossignol Rossignol Hero Master – prve pametne smuči Kolesarska zavorna luč Fabric FLR 30 Fabric FLR 30 – ne le kolesarska svetilka, ampak tudi zavorna luč Super Bowl 2017 - oglasi Super Bowl 2017 – najboljši oglasi z 51. finala lige ameriškega nogometa NFL · · · ·