Toliko časa potrebuje moški, da se zaljubi in toliko, da prizna svoja čustva
V zraku · odnosi

Moški so sramežljivejši kot ženske, ko gre za izpovedovanje čustev, vendar se zaljubijo veliko hitreje – koliko torej časa potrebuje moški, da se zaljubi in koliko, da prizna svoja čustva?

2000 parov, ki so srečno zaljubljeni že leto dni, je sodelovalo v raziskavi podjetja VoucherCloud, v kateri so jih spraševali po tem, kako hitro so se zaljubili in izpovedali svoja čustva.
In rezultati so izjemno zanimivi, če upoštevamo načelo, da v naši družbi velja stereotip, da so ženske, ko gre za zaljubljenost, prehitre v izpovedovanju čustev in navezovanju na partnerja.

Tema ljubezni je lahko stresna, če partner nikakor ne more izpovedati ljubezni, a oseba nekako pričakuje, kdaj se bo to zgodilo. Pomembno je, da ne pritiskate na ljubljeno osebo, ker vsak potrebuje svoj čas. To dokazujejo tudi rezultati raziskave!

V študiji so namreč ugotovili, da ženske potrebujejo pet mesecev, da se zaljubijo, medtem ko se moški zaljubijo že v prvih dveh mesecih. In kdaj so priznali svoja čustva?
Ženske so potrebovale šest mesecev, metem ko so moški izpovedali svoja čustva komaj po devetih mesecih razmerja.

Kot strokovnjaki pravijo, vsaka oseba je individualna, kar pomeni, da vsak čustvuje na drugačen način, a večina parov je na začetku le strastna, ne ljubi. In lahko se zgodi tudi, da se partnerja ne zaljubita v istem času – kar 60 % parov je čutilo pritisk, ko je izpovedalo ljubezen, ker so enake besede pričakovali od ljubljene osebe.

In žalostna novica: tretjina sodelujočih je priznala, da je izjavila ljubezen, ne da bi to zares čutila.
Zanimivo je, da je večina parov ljubezen izpovedala v božičnem in pomladnem času. Če je temu verjeti, prav zdaj je najboljši čas, da izustite magični besedi LJUBIM TE.

shutterstock_405214933 Tega ne smeš početi, medtem ko si pišeta To so skrivnosti, ki jih moški odkrije le ženski, ki jo ima zelo, zelo rad To so skrivnosti, ki jih moški odkrije le ženski, ki jo ima zelo, zelo rad Izboljšali bodo vajino razmerje: 7 vrst prepirov, ki jih imajo vsi pari Izboljšajo lahko vajino razmerje: 7 vrst prepirov, ki jih imajo vsi pari Enkrat bo minila bolečina: toliko časa potrebuješ, da preboliš bivšega partnerja Enkrat bo minila bolečina: toliko časa potrebuješ, da preboliš bivšega partnerja