Toliko kalorij zares pokuriš v 30 minutah med opravljanjem vsakodnevnih stvari.
V zraku · buzz buzz

Staro prepričanje pravi, da je štetje kalorij najboljši način, ki vam bo pomagal izgubiti odvečno težo. Telesna aktivnost vam bo pri doseganju ciljev pomagala, a tudi stvari, ki jih opravljate vsak dan, štejejo. Pisanje, kopanje, sedenje, pomivanje posode – tudi to se bo poznalo pri končnem seštevku.

S telovadbo boste verjetno najhitreje izgubili odvečne kilograme in pokurili največ kalorij, a tudi s sedenjem, kopanjem ali branjem veliko naredite. Veste, koliko kalorij zares pokurite v 30 minutah med opravljanjem vsakodnevnih stvari?

Pisanje

Med 30-minutnim pisanjem naj bi porabili 15 kalorij. Če bi pisali dve uri in pol, bi bilo isto, kot če bi preživeli 30 minut v telovadnici.

Branje

Med branjem naj bi pokurili 30 kalorij v 30 minutah. Če bi brali 4 ure, bi bilo isto, kot če bi telovadili 25 minut.

Sedenje

Tudi sedenje je koristno – takrat naj bi pokurili 31 kalorij. Dvourno sedenje naj bi bilo isto kot, če bi preživeli 20 minut v telovadnici.

Delo na računalniku

Med delom na računalniku naj bi porabili 41 kalorij. Tri ure dela na računalniku naj bi predstavljale 35 minut vadbe v telovadnici.

Spanje

Med spanjem se tudi trošijo kalorije. Takrat naj bi pokurili 55 kalorij v 30 minutah. Osemurni spanec je enak kot 45 minut v telovadnici.

Upravljanje vozila

Pri vožnji z avtomobilom naj bi v 30 minutah pokurili 62 kalorij. Dvourna vožnja predstavlja 25 minut vadbe.

Pomivanje posode

Če pomivate posodo na roke, naj bi pokurili 66 kalorij. Če se nabere veliko posode, ne smete jamrati, ker naj bi bilo dvoruno pomivanje enako, kot če bi telovadili 38 minut.

Kuhanje

Ljubitelji doma pripravljenih jedi, imamo dobro novico za vas – med pripravljanjem hrane naj bi pokurili 74 kalorij. Če kuhate eno uro, je isto, kot če bi vadili 15 minut.

Brisanje prahu

V 30 minutah naj bi pokurili 80 kalorij. Če imate generalko v domu, kar pogumno, saj naj bi bila ura in pol brisanja prahu enako koristna kot 25-minutna vadba.

Sesanje

Letati s starim, škatlastim in ‘100’-kilogramskim sesalcem iz bivše Juge, ni lahko, a dejansko lahko pokurite 84 kalorij. Če boste sesali uro in pol, je isto, kot če bi vadili 25 minut.

Nakupovanje

Dobra novica za ljubitelje nakupovanja! V 30 minutah naj bi pokurili 98 kalorij, kar naj bi bilo enako 5 minutam vadbe.

Kopanje

Med kopanjem naj bi porabili 140 kalorij. Tuširanje naj bi bilo koristnejše, in sicer je 30-minutno tuširanje enako kot, če bi telovadili 12 minut.


Tvoje življenje se bo spremenilo: namesto ‘HVALA’ začni uporabljati ti dve besedi Tvoje življenje se bo spremenilo: namesto ‘HVALA’ začni uporabljati ti dve besedi To se zgodi, ko barbike odstranijo ličila s svojega obraza. To se zgodi, ko barbike odstranijo ličila z obraza 7 znakov, da je tvoj dragi morda nesiguren vase. 7 znakov, da je tvoj dragi morda nesiguren vase 6 Instagram trenutkov z najboljšo prijateljico, ki jih morata doživeti vajinih 20. 6 Instagram trenutkov z najboljšo prijateljico, ki jih morata doživeti v vajinih 20.