http-::discoverstudyabroad.files.wordpress.com:
Utrip mesta · destinacija

Veseli december je čas za priljubljene adventne izlete in obisk najlepših evropskih božičnih sejmov. Poglejmo, katerih deset je še posebej čarobnih.

Pravljični evropski božični sejmi posladkajo z najslajšimi slaščicami, ogrejejo z najbolj dišečim kuhanim vinom in očarajo z najlepšimi okraski.

1. Barcelona, Španija

Fira de Santa Llúcia je tradicionalen božični sejem, ki sega v leto 1786, in navdušuje s prelepimi jaslicami.
Kdaj: 28.11. – 23.12.
Kje: Pri Barcelonski katedrali La Seu

2. Berlin, Nemčija

Berlin bi zlahka okronali za center evropskega božičnega dogajanja. Od sredine novembra pa do konca decembra se v mestu namreč postavi več kot petdeset božičnih sejmov. Najbolj popularen je največji, ki ga najdemo pred cerkvijo Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche.
Kdaj: 24.11. – 01-01.
Kje: Pred cerkvijo Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche

3. Bruselj, Belgija

Bruseljski božični sejem “Winter Wonders” slovi kot najbolj originalen evropski božični sejem, saj ponuja najbolj pravljično božično izkušnjo. Ob pogledu na vrteče se kolo z 18.000 prižganimi lučkami, sankaško progo in ogromno drsališče nam bo enostavno zastal dih.
Kdaj: 28.11. – 04.01.
Kje: Od ribje tržnice do Grand Palace

4. London, Velika Britanija

London je eno izmed redkih evropskih prestolnic, ki mesto in vitrine ovije v lučke in božične okraske že na začetku novembra. Decembra v prazničnem vzdušju utripa celotno mesto, največji sejem pa bomo letos našli pri Tate Modernu.
Kdaj: 14.11. – 24.12.
Kje: Tate Modern

5. Praga, Češka

Praški božični sejem na Vaclavovem in Staromestnem trgu poveže domačine in turiste v veselo dogajanje, ki ga popestrijo tradicionalni pevski zbori, pestra kulinarična ponudba in božična jelka velikanka.
Kdaj: 29.11. – 01.01.
Kje: Vaclavov trg in Staromestni trg

6. Budimpešta, Madžarska

Budimpešta v božičnem času blesti od vsega prazničnega dogajanja, saj se božični sejmi odvijajo kar na večih ulicah in trgih. Najbolj obiskan se nahaja na trgu Vörösmarty.
Kdaj: 28.11. – 31.12.
Kje: Trg Vörösmarty

7. Rim, Italija

Obiskovalci rimskega božičnega sejma lahko izbirajo med pestro izbiro izdelkov, ki so običajno povezani s Kristusovim rojstvom.
Kdaj: 26.11. – 06.01.
Kje: Trg Piazza Navona

8. Salzburg, Avstrija

Božična sejma v Mozartovem Salzburgu očarata s tradicionalno božično jelko, zastekljenim vodnjakom in gradom, ki se dviga nad trgom Salzburger Dom.
Kdaj: 20.11. – 26.12.
Kje: Trga Residenzplatz in Salzburger Dom

9. Kopenhagen, Danska

Tivolijevi dramatični vrtovi so obiskani skozi celo leto,  najlepše pa jih je videti v božičnem času, ko jih krasijo dramatične lučke in bleščeči se okraski.
Kdaj: 15.11. – 4.11.
Kje: Park Tivoli

10. Dunaj, Avstrija

Dunajski božični sejem pred dunajsko mestno hišo je lučke prižgal že v sredini novembra. Sejem vsako leto privabi nekaj milijonov obiskovalcev.
Kdaj: 15.11. – 24.12.
Kje: Pred mestno hišo


cover Palawan, najlepši otok na svetu, je prava perfekcija Merci je simpatična veleblagovnica v Parizu, ki jo redno obiskuje oblikovalka Collette Dinnigan. Modni oblikovalci razkrijejo svoje inspirativne kotičke Preseren's square, Ljubljana, Slovenia, Europe. Prižiganje božičnih lučk pri nas in po svetu happinessinfographiclarge4_cover Infografika: svetovni zemljevid sreče ali kje na svetu so ljudje najbolj srečni · · · · ·