maxresdefault (2)
Kulturni izbor · film

Če so dejanja resnično glasnejša od besed, potem so lahko akcijski filmi, polni takšnih in drugačnih dejanj, mojstrovine, ki jih potrebujemo. Lahko nas navdihnejo, da se premaknemo dalje in rešimo svoje težave. Kateri so najboljši akcijski filmi zadnjega desetletja?

Poglejte si, kateri so najboljši akcijski filmi zadnjega desetletja.

Iron Man (2008)

Po ujetništvu v jami v afganistanski jami milijarder Tony Stark ustvaril edinstven železni oklep, s katerim se bo boril proti zlu.

Ugrabljena (Taken, 2008)

Upokojeni agent CIE potuje po Evropi in se zanaša na svoje stare sposobnosti, da bi rešil svojo odtujeno hčer, ki je bila ugrabljena med potovanjem v Pariz.

Bombna misija (The Hurt Locker, 2008)

Med vojno v Iraku se narednik, ki je bil pred kratkim dodeljen bombnemu oddelku, znajde v nesoglasju s člani svoje ekipe zaradi njegovega posebnega načina dela.

Plačanci (The Expandables, 2010)

Operater Cie zaposli ekipo plačancev, da bi odstranili južnoameriškega diktatorja in uporniškega agenta Cie.

13 morilcev (Jûsan-nin no skikaku, 2010)

Skupina neustrašnih bojevnikov se zbere na morilski misiji, da bi ubili zlobnega voditelja.

Hitri in drzni 7 (Furious 7, 2015)

Po porazu kriminalca Owena Shawa se dirkaška ekipa z Domnicom Torettom na čelu vrne v ZDA, a že kmalu jim je za petami maščevalni Owenov brat Ian.

Creed: Rojstvo legende (Creed, 2015)

Adonis, sin Apolla Creeda, gre po stopinjah očeta, a si profesionalne boksarske kariere ne želi zgraditi na njegovi slavi. Za trenerja si izbere legendarnega Rockyja Balboo, v katerem Adonis ponovno vzbudi boksarske strasti.

Na robu jutrišnjega dne (Edge of Tomorrow, 2014)

Nepremagljivi Nezemljani surovo napadejo Zemljo, major Cage, ki ga na bojišču ubijejo v nekaj minutah, pa se nerazložljivo znajde v časovni zanki nenehnih oživljanj, kjer v družbi izkušene bojevnice vedno znova podoživlja iste dogodke.

Vitez teme (The Dark Knight, 2008)

Batman se s pomočjo policijskega poročnika Gordona in tožilca Denta še vedno bori proti kriminalu, a nihče ne sluti, da se vrača okrutni Joker, ki inačrtuje ustrahovati celotno mesto.

Pobesneli Max: Cesta besa (Mad Max: Fury Road, 2015)

V Cesti besa Maxa preganja burna preteklost in prepričan je, da bo preživel le, če preostanek svojih dni preživi sam. A načrte mu kmalu prekriža skupina ubežnikov in vladarica Furiosa, ki bežijo pred Immortan Joejem.


download Top 12: najbolj pričakovani filmi 2019 10 najboljših filmskih kriminalcev vseh časov 10 najboljših filmskih zlobcev vseh časov uHozLqpS8F1kAJ30S5IQIZRkqKP 4 filmi o ljudeh, ki so žrtvovali vse, da bi postali pisatelji Johnny-English-3-1 Oktobra v kino: Johnny English in Michael Myers se vračata na zaslone · · · ·