najboljši butični hoteli na svetu
Utrip mesta · destinacija

Butični hotelu so vzniknili, ker so bili vsi hoteli enaki. Turisti in poslovneži so se naveličali vedno istih sob, vedno iste notranje opreme in vedno iste gostinske ponudbe. Danes butični hoteli predstavljajo pomemben kamenček v mozaiku turistične ponudbe. Gre za prave bisere. Nedavno je že šestič potekalo podeljevanje nagrad The World Boutique Hotel Awards, ki nagrajujejo najboljše svoje vrste, in v nadaljevanju izveste, kateri so najboljši butični hoteli na svetu 2016.

Kateri so najboljši butični hoteli na svetu 2016? Zgodovina butičnih hotelov – praviloma gre za nadstandardne hotele z majhnim številom zelo okusno opremljenih sob – je relativno mlada. Prvi butični hotel – Morgans – je namreč vrata odprl šele leta 1984, in sicer v New Yorku. A njihova popularnost je hitro rasla in danes so butični hoteli zvezda stalnica v turistični ponudbi krajev.

Kako ne, ko pa ponujajo edinstvene in gostu prijazne storitve. Termin sta skovala Američana Steve Rubell in Ian Schrager, ki sta znana po razvpitem newyorškem nočnem klubu Studio 54, potem ko sta svoj hotel primerjala z butikom. Vse ostalo je zgodovina. Butični hoteli so danes ne le eden od najbolj priljubljenih, ampak tudi najpomembnejših hotelskih segmentov.

PREBERITE ŠE: Najlepše ljubljanske hotelske sobe in apartmaji

The World Boutique Hotel Awards so prve in edine nagrade, ki butičnim hotelom – praviloma gre za prestižnejše hotele z majhnim številom okusno opremljenih sob – podeljujejo priznanja za odličnost. Ocenjujejo jih za to poklicani strokovnjaki, ki jamčijo neponovljivost izkušnje.

Zmagovalci nagrad The World Boutique Hotel Awards 2016 – najboljši butični hoteli na svetu:

Najboljši butični hoteli na svetu 2016 – butični hotel z najboljšo kulinarično ponudbo: Vila Joya, Algarve, PortugalskaOdpri galerijo

Lily Beach Resort & Spa, Maldivi Top 10 prelivnih ali “infinity” bazenov na svetu Bela hiša - White House Kaj se zgodi, ko v Google vpišete Bela hiša? Melania Trump - slovenski kraji posebnega pomena Po poteh Melanie Trump: 5 slovenskih krajev posebnega pomena za Melanio dubaj Teh 15 neverjetnih stvari se lahko zgodi le v Dubaju! · · · ·