HYUNDAI i10
Utrip mesta · mobilno

Vrvež v mestnih središčih je še kako zanimiv, saj se vedno kaj dogaja. In da smo v tem direndaju čim bolj mobilni, agilni in okretni, je najbolje, da imamo pri roki kašnega izmed kompaktnih malčkov. Velikost je tista, ki v mestu veliko pomeni, in v tem primeru je seveda manjše, boljše. Tukaj so najboljši mestni avtomobili 2017.

Ponudba in izbira sta široki, da pa ne bo preveč negotovosti, vam jih nekaj na kratko predstavimo. Poglejte si, kateri so najboljši mestni avtomobili 2017.

1. ŠKODA CITIGO

ŠKODA CITIGOOdpri galerijo
Škoda z leti postaja vse bolj priljubljen proizvajalec avtomobilov in nič drugače ni z najmanjšim članom te vedno večje družine. Okreten Citigo na pogled prav nič ne zaostaja za konkurenti, presenetljiv pa je prostor, ki so ga namenili vozniku in sovozniku. Na voljo je z litrskim trivaljnim motorjem, in sicer z 59 ali 74 konjskimi močmi. Močnejši se tudi na avtocesti dobro izkaže, medtem ko v mestu oba naravnost blestita in sta zabavna za vožnjo. Bolje opremljena različica Škode Citigo med drugim ponuja ogrevanje sedežev, lita platišča, Bluetooth in navigacijski sistem.

2. HYUNDAI i10

HYUNDAI i10Odpri galerijo
I10 je malček, ki očara na prvi pogled. S petvratno izvedenko nakazuje, da je zelo praktičen, in ko boste sedeli za volanom, boste imeli občutek, da ste v večjem in tudi dražjem avtomobilu. Hyundai i10 ima zelo dostopno ceno, enega izmed najboljših prtljažnikov v tem razredu, povrhu vsega pa je še zelo prijeten za oko. Na voljo sta dva bencinska agregata s prostornino 1 litra (48,5 kW, 66KM) oziroma 1,25 litra (64 kW, 87 KM). Za tiste, ki se želijo voziti še ceneje, je na voljo različica, ki jo poganja zemeljski plin. Standardna oprema v primeru i10 ponuja klimatsko napravo, električna okna, tempomat in USB-režo.

3. RENAULT TWINGO

RENAULT TWINGOOdpri galerijo
Renault Twingo je malce poseben že zaradi svoje sestave. Motor in pogon sta oba zadaj, kar pomeni, da se precej razlikuje od ostalih konkurentov. Twingo ima na voljo tri različne agregate. SCe 70 ima 70 konjskih moči, TCe90 jih ima 90, najbolj nabrit Twingo GT pa kar 110. Da sta močnejši različici zelo zabavni in hitri, niti ni treba posebej omenjati. Ker je motor nameščen v zadku, imajo potniki v avtomobilu več prostora, zaradi kratkega prednjega dela, pa bo tudi parkiranje sila preprosto. Med drugim se Twingo lahko pohvali z izredno učinkovitimi motorji in enim izmed najbolj zanimivih videzov.

4. SEAT MII

SEAT MIIOdpri galerijo
Seat Mii je še eden izmed malčkov, ki je izredno praktičen in zabaven za vožnjo. Vse mehanične dele si deli z že omejeno Škodo Citigo. A kljub temu izbira med njima ni lahka, saj je treba upoštevati razliko v ceni in seveda pripadnost znamki, ki jo čuti vsak posameznik. Tudi tu je na voljo trivaljni agregat z 59 ali 74 konjskimi močmi. Medtem ko Citigo cilja na kupce, ki si želijo bolj športen videz avtomobila, Mii cilja na tiste, ki si želijo prefinjenosti in elegance. Izbira kateregakoli izmed treh kandidatov velikega nemškega koncerna je vse prej kot lahka, a vas v nobenem primeru ne bo razočarala.

5. TOYOTA AYGO

TOYOTA AYGOOdpri galerijo
Ta okreten malček prihaja iz dežele vzhajajočega sonca, zanj pa pravijo, da so oblikovalci dobili navdih ob prebiranju stripov manga. Na prednjem delu je močno opazen “X“, ki naredi ta avtomobil nekaj posebnega. Na voljo je z litrskim agregatom, ki ima 69 konjskih moči, na izbiro pa je ročni ali menjalnik x-shift. Ima malce drugačno razporeditev notranjosti in v primerjavi s konkurenti za malenkost manjši prtljažni prostor in malenkost manj prostora na zadnji klopi.

6. VOLKSWAGEN UP!

VOLKSWAGEN UP!Odpri galerijo
Volkswagen up! je še en predstavnik malčkov, ki si z dvema že omenjenima deli vse bistvene dele. Cenovno je pozicioniran višje, kot sta Citigo in Mii, a v nasprotju z njima ima precej večjo možnost individualizacije in izbire posebnih paketov opreme. Ponuja drugačno moč motorjev, in sicer 75 ali 90 konjskih moči. Na voljo je različica, ki jo poganja zemeljski plin, če želite, pa si lahko omislite celo električno različico Volkswagen up!-e. up! ima eno od najboljših šasij v razredu, vožnja z njim pa je med vsemi kandidati še najbolj zabavna. Ponuja tudi kopico tehnologije, ki smo je navadno vajeni v avtomobilih višjega cenovnega razreda.

7. FIAT 500

FIAT 500Odpri galerijo
Fiat s svojim predstavnikom bolj kot na praktičnost cilja na ljubezen na prvi pogled. Strinjamo se, da je Fiat 500 res nekaj posebnega, in ko se vozi po mestnem središču, zagotovo bolj izstopa od ostalih malčkov. Priljubljen je tudi pri predelovalcih, ki si ga večkrat privoščijo kot katerega drugega malčka. Fiat 500 ponuja tri agregate, 0,9-litrski ima 85 konjskih moči, 1,2-litrski jih ima 69, najmočnejši 1,3 Multijet pa premore 95 konjskih moči. Fiat je med vsemi najbolj stilsko dovršen in ponuja kopico zabave. Med vso izbiro barv in personalizacije si lahko omislite še različico zgoraj brez, z njo pa boste zagotovo še bolj bodli v oči.

8. PEUGEOT 108

PEUGEOT 108Odpri galerijo
Verjeli ali ne, spet se je na našem seznamu pojavila trojica, ki si deli najpomembnejše dele. Gre seveda za Peugeota 108, Citroëna C1 in Toyoto Aygo. Peugeot 108 nima tako drznega oblikovanja, kot ga ima Toyota, saj so linije čistejše in brez ostrih robov. V nasprotju z Aygo si lahko 108 omislite z 1,2-litrskim motorjem, ki ima 81 konjskih moči. S tem bo pbolj poskočen in hkrati zabavnejši. V mestnem središču se ne znajde nič slabše kot ostali malčki. 108 preseneti z zložljivo platneno streho, s tem pa boste bližje sončnim žarkom in še bolj uživali v poletnih avanturah.

9. CITROËN C1

CITROËN C1Odpri galerijo
Če želite izbirati med Citroënom C1 in Peugeotom 108, bo na koncu bokj ali manj odločal samo vaš okus. Izbrali boste tistega, ki vam je lepši, saj je vse ostalo skoraj identično. Ceni sta zelo podobni, motor, menjalnik, šasija pa so popolnoma enaki. Prav tako si lahko omislite izvedenko s platneno zložljivo streho, tako da v tem primeru ta lastnost ni odločujoči dejavnik. Tudi oprema je zelo podobna kot pri ostalih dveh modelih in vsi trije so na voljo kot 3- ali 5-vratna različica. Vsi trije se lahko tudi pohvalijo z vzvratno kamero, ki je ne zasledimo pri vseh urbanih malčkih.

10. SUZUKI IGNIS

SUZUKI IGNISOdpri galerijo

Tudi Suzuki se je s svojim predstavnikom postavila ob bok najboljšim med najmanjšimi. Ignis je prav simpatičen in prikupen avtomobil, ki je radodaren s prostorom v notranjosti, a ohranja kompaktne mestne mere. Na voljo je z 1,2-litrskim motorjem, ki ima 90 konjskih moči. Na voljo je celo s štirikolesnim pogonom, kar boste med ostalimi malčki težko srečali. V notranjosti ponuja obilico prostora, materiali pa so trpežni in prijetni na otip.

6 Električni helikopter: na testiranje v Dubaj 1000-500-citymagazine-cover The Load: multifunkcionalno električno tovorno kolo BMW X3 Novi BMW X3: želi biti odkrito najboljši Soelcat 12: električni katamaran na sončno energijo Soelcat 12: Tesla na vodi · · · · · · · · · · · ·