NAJCENEJSI POCENI TELEFONI 2018
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Daleč največ telefonov kupimo pri operaterjih, zato je prosta ponudba siromašna. Veliko poceni, a hkrati ‘dobrih’ telefonov v naših trgovinah ni mogoče kupiti, kar je svojevrstna škoda. Zato smo pregledali spletno ponudbo teh in ugotovili, kateri so najboljši poceni pametni telefoni 2018.

Ker na trgu mobilne telefonije ni poštenega tekmovanja, so ponavadi cene telefonov takšne, kot jih določi ‘izdelovalec’ v dogovorih z operaterji, raznovrstnost ponudbe pa slaba. Na naših tleh lahko bolj ali manj lahko izbiramo le med ponudbo treh blagovnih znamk, če Honor prištejemo k Huaweiu oziroma štirih, če ga obravnavamo ločeno. Skok na tujo spletno trgovino, izbrali smo amazon.de, pa pokaže popolnoma drugačno ‘sliko’.

Tam smo našli telefone, ki se lahko pohvalijo z nazivom najboljši poceni pametni telefoni 2018.

Xiaomi Mi A2

Res dober cenen telefon, kajti predvsem je kakovostno izdelan, ima dober zaslon, solidne in raznovrstne zmogljivosti ter dobro zasnovane kamere – dve zadnji in eno prednjo. Po zmogljivostih je prepričljivo na vrhu svoje kategorije.

Xiaomi Mi A2 Lite

Telefon odlikujeta premijski videz z zarezo na vrhu in zaslonsko razmerje 19:9. Ima solidne zmogljivosti – dvojno zadnjo kamero, pomnilnik velikosti 64 GB pa je mogoče nadgraditi prek reže za spominsko kamero.

Honor 9 Lite

Na trgu je že nekaj časa, še vedno pa za boljši telefon v nižjem cenovnem razredu. Ker se počasi poslavlja, je morda lahko še boljša tudi cena. Sicer pa se ponaša z atraktivno obliko in dobrimi zmogljivostmi.

UMIDIGI One Pro 9

Zmogljivosti telefona, pri nas manj znane znamke, so skoraj predobre, da bi bile resnične. Hitro brezžično polnjenje, NFC, IPS zaslon v razmerju 19:9, dvojni kameri spredaj in zadaj, obstransko tipalo prstnega odtisa in atraktivni videz.

Motorola Moto E5

Še ena Motorola, ki jo uvrščajo med boljše predstavnike nižjega razreda. Telefon odlikuje ga atraktivna oblika in kakovost izdelave, pa tudi dober zaslon, kamera, tipalo prstnega odtisa in trajanje baterije.

Motorola Moto G6 Play

Še en cenen telefon Motorole, ki je videti premijski, pa čeprav je ohišje plastično. Zaslon je v razmerju 18:9, dobro pa se obnese tudi baterija in tipalo prstnega odtisa.

Nokia 5.1

Ta telefon  ni videti kot izdelek nižjega cenovnega razreda. Na videz in dotik je premijski, kakovostno izdelan s posluhom za podrobnostmi, izstopa pa zaradi ohišja iz aluminija, razmerja zaslona 19:8 in kamera.

HTC Desire 12+

Zaslon in kamera tega telefona nista najboljša, ima pa zato lahek in udoben dizajn in generalno gledano dobre zmogljivosti.

Motorola Moto E5 Plus

Očitno ima Motorola veliko dobrih telefonov v nižji kategoriji. Vsak ima svoje prednosti (in slabosti), model e5 odlikuje velik zaslon ter predvsem dobra baterija.

Motorola Moto G5

Predstavljen je bil pred več kot enim letom, še vedno velja za enega boljših v svoji kategoriji. Odlikuje ga namreč kakovost izdelave, zmogljivost in baterija pa kažeta, da je iz drugega ‘časa’.


a9-2 Zvezdi v galaksiji Samsung: Samsung Galaxy A7 in Samsung Galaxy A9 copy of watchwomanrosegold300 Lux Watch 4: 34 ljudi, 80 ur dela in skoraj 70 tisoč evrov za diamantno Applovo uro ae06a5b0704f7a7bc5594a4300ef3ee6 OnePlus 6T: na sledi Huaweiu in Googlu mi-mix-3-design Xiaomi Mi Mix 3 ali drsnik se vrača · · · ·