najboljsi pametni telefoni 2018
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Najboljši pametni telefoni 2018. Torej tisti iz samega vrha ponudbe najboljših pametnih telefonov. Skoraj vsem je skupna tudi visoka in podivjana cena. Štirimestna številka na lističu s ceno je postala samoumevna in ni več nič posebnega.

Ni vseh deset telefonov na seznamu najboljših premijskih pametnih telefonov 2018 tako dragih. A nekaj očitno pomeni to, da se tudi cena zadnjega in hkrati najboljšega modela Huaweia začne tik pod tisočakom. Še lani namreč ni tako visoko ciljal, letos pa njegovi kupci v celoti sprejemajo njegovo ceno in dileme očitno ni več.

Nadaljevali pa so se tudi drugi trendi, ki smo jim bili priča lani. Ožji in daljši telefoni so postali nujno v letošnjem letu, enako velja za brezžično polnjenje, stekleno ohišje in v dobršnem delu tudi zareza na zaslonu. Vsi tudi govorijo o umetni inteligenci, čeprav še ni jasno, koliko nam ta v resnici pomaga!

To so najboljši premijski pametni telefoni 2018:

Samsung Galaxy Note 9

Note 9 je trenutno najboljši ‘gadget’, ki ponuja Samsung. Ni dvoma, da je telefon odličen, predvsem pa ima dodano pisalo z raznovrstno uporabnostjo. Zaradi njega in velikega zaslona je še posebej popularen med poslovneži.

Huawei Mate 20 Pro

Z njim se je Huawei prelevil iz pretežno posnemovalca v izdelovalca, kateremu bodo sledili tudi drugi. Za Mate Pro so namreč razvili podoben sistem prepoznave obrazov, kot ga imajo Applovi telefoni, pod zaslon pa so mu vgradili čitalnik prstnih odtisov. Huaweiu gre na roke tudi dejstvo, da so njihovi procesorji Kirin v vseh pogledih konkurenčni.

Google Pixel 3/3XL

Google svojih telefonov pri nas ne prodaja in jih ni mogoče na preprost način kupiti. V primerjavi z lanskim modelom je izboljšan zaslon, delno pa tudi algoritmi za pomoč pri fotografiranju. Marsikomu pa bo všeč tudi ‘čista’ izkušnja sistema Android in redne nadgradnje.

Apple Iphone XS/XS Max

Apple ni presenetil, se je pa dokončno poslovil od videza, ki so ga vpeljali z modelom 6, na račun modelov XS. Znotraj sta si popolnoma enaka, razlika med njima je le v velikosti zaslona OLED. Ko se je že zdelo, da je Apple zaspal na področju fotografije, se je predramil, saj zdaj tudi njegovi telefoni uporabljajo ‘računalniške trike’ za boljše fotografije. Predvsem to velja za fotografije HDR.

Apple Iphone XR

Z njim je Apple priznal, da so cene modela XS in XS Max za nekatere previsoke. Po zmogljivosti in videzu so si telefoni enaki, le da ima XR zaslon LCD s širšim robom, zadnja kamera pa je ena sama.

Huawei P20 Pro

Telefon je predstavnik prvega letošnjega vrhunca Huaweia, značilno zanj pa so tri zadnje kamere dodobra podprte z algoritmi umetne inteligence. Rezultat so odlične in všečne fotografije. Žal pa so pozabili na brezžično polnjenje.

LG V40 Thinq

Daleč od tega, da LG ne bi znal izdelovati odličnih telefonov. Tanek dizajn, dober zaslon, brezžično polnjenje, zmogljiva kamera in avdio priključek za glasbo visoke kakovosti, je le nekaj dejstev. Različica telefona za Evropo naj bi kmalu prišla.

Sony Xperia XZ3

Sony ves čas izdeluje tehnično dobre telefone, zdi pa se, da prepočasi vanje vgrajujejo nove trende, če izvzamemo, da so bili prvi telefoni odporni proti vodi ravno njihovi. Model XZ3 odlikuje morda celo najboljši zaslon med vsemi.

Samsung Galaxy S9/S9 plus

Ni dvoma, da sta modela S9 zanimiva telefona, škoda le, da v ničemer ne izstopata od lanskih ‘sosmic’, zdi pa se tudi, da so Korejci zaspali na področju fotografije. Vseeno pa ne boste razočarani, če se odločite zanju.

Razer Phone 2

Razer je edini igričarski telefon na seznamu najboljših letošnjega leta. V vseh pogledih gre za odličen telefon, ki ga odlikuje svetel zaslon LCD s 120 Hz osveževanjem. Procesor Snapdragon 845 pa tudi zadosti vsem zahtevam mobilnih iger.


najboljsi telefoni 2018 TOP 5: najboljši pametni telefoni srednjega cenovnega razreda 2018 shutterstock_749064427 5 zvijač za boljše praznične fotografije, posnete s pametnim telefonom NAJCENEJSI POCENI TELEFONI 2018 Top 10: najboljši poceni pametni telefoni 2018 a9-2 Zvezdi v galaksiji Samsung: Samsung Galaxy A7 in Samsung Galaxy A9 · · · · · · · · · · · ·