sha-residences-facade
Utrip mesta · zdravje & lepota

Najrazkošnješi SPA centri na svetu nudijo veliko več od navadnih tretmajev, ki si jo lahko privoščimo v vsakem SPA centru v mestu. Tisto, kar jih naredi posebne, so programi, ki kombinirajo tradicionalno metodo zdravljenja z najnaprednejšo znanostjo in tehnologijo, ki pomaga izboljšati življenje posameznika. In takšen oddih je vreden vsakega centa. Predstavljamo vam, kateri so top 3 evropski SPA centri, ki spadajo med najboljše na svetu.

Vsako leto se več in več turistov odloči, da bo svojo oazo miru našlo v zdraviliškem okolju, katerega glavni namen je ohranjati in obnavljati zdravje. Stres in hiter življenjski tempo sta terjala svoj davek, zato se vedno več ljudi zateka k sprostitvam v luksuznih SPA-jih z najboljšo ponudbo. In Quintessentially, najprestižnješi svetovni lifestyle klub, je izbral najboljše na svetu.

Quintessentially je klub, ki bo izpolnil vsako željo gosta, saj svojim članom nudi pomoč 24/7/365. Če želite naredite rezervacijo, imate povpraševanje po kakšni destinaciji ali želite rešiti problem, se lahko vedno obrnete na najboljši tim conciergov, ki vedo tudi, kje morate jesti, nakupovati in se zabavati.

Če lahko torej sploh komu zaupamo izbiro najboljših SPA centrov, je to potemtakem klubu Quintessentially. In kateri top 3 evropski SPA centri sodijo med najboljše na svetu?

Sha Wellness Clinic, Alacante, Španija

Kakšen je njihov pristop? Sha Wellness Clinic kombinira tradicionalno zdravljenje z zahodnjaškimi praksami in filozofijo. Ustanovitelj klinike Alfredo Bataller naj bi pozdravil lastno kronično bolezen s pomočjo prehrane in programov, ki jih nudijo v njegovi kliniki. Gosta naj bi obravnavali celovito, ker želijo spodbuditi njegovo samozavedanje in vzpostaviti notranji mir.

Zakaj deluje? Ta center imenujejo tudi “SPA, ki spreminja življenje”. Goste namreč spodbujajo, da postanejo kreativni, in sicer ti rišejo, kuhajo, slikajo, pojejo, pišejo. Na tak način naj bi se povezali z notranjim Biti. Sestavni del tretmaja je tudi prehrana, ki promovira izgubljanje teže in čiščenje telesa. V rutino sta vključeni tudi meditacija in joga ter pregledi pri zdravniku.

SPA je primeren za:

  • deloholike
  • odvisnike od tehnologije
  • ljudi, ki imajo težavo z nespečnostjo

Brenners Park-Hotel & Spa, Baden-Baden, Nemčija

Kakšen je njihov pristop? Hotel Brenners Park-Hotel & Spa je narejen pred 140 leti in se nahaja v dolini nemške regije Schwarzwald, blizu mesta Baden-Badena, ki je znano po termalnih vodah.

V tem centru boste uživali v kombinaciji starinskega šarma in najmodernejše medicinske nege. Objekt, ki ima le 15 sob, so spremenili v moderno pribežališče od modernega sveta. Sobe so opremljene tako, da si gost v njih lahko privošči digitalni detox, do SPA prostorov in telovadnice pa lahko dostopa privatno.

Zakaj deluje? Medicinski center nudi preventivne preglede, kar pomeni, da lahko opravite celovit pregled telesa. Če vam to ne ustreza, pa lahko uživate v masažah obraza in telesa. Sproščate se lahko na terasah, ob pogledu na plažo, morje in sonce, ali pojeste kaj v restavraciji z dvema Michelinovima zvezdicama.

SPA je primeren za:

  • preventivne zdravstvene preglede
  • sproščanje
  • uživanje v naravi

Epic Sana Algarve, Albufeira, Portugalska

Kakšen je njihov pristop? Hotel Epic Sana Algarve se nahaja v bližini plaže Falesia – in malo je takšnih krajev, kjer lahko povrnete mladost in energijo na tak način, da se družite s soncem. Zaobljub, ki ste si jih zadali, se boste gotovo držali, ker se nihče ne more upreti plaži, soncu in gozdnim stezam.

Zakaj deluje? Oddih v tem SPA centru povezuje celotive tretmaje, ki vključujejo kopanje v blatu, telovadbo, jogo in meditacijo. Če imate radi samoto, je to popoln kraj za vas, ker gostom omogoča, da preživijo veliko časa sami in se povežejo s seboj.

SPA je primeren za:

  • izgubo kilogramov
  • osebe, ki iščejo motivacijo, da začnejo živeti zdravo življenje

5 vaj, s katerimi preprečiš lakoto po vadbi 5 vaj, s katerimi preprečiš lakoto po vadbi To je pravi čas, ko bi si morala umiti obraz in to ni tik pred spanjem To je pravi čas, ko bi si morala umiti obraz – in to ni tik pred spanjem shutterstock_561769342 Nasveti, vredni zlata: kako se obnašati, ko otrok dobi gripo? shutterstock_128732438 Ni vseeno, kdaj si umivaš lase – to je pravi čas! ·