Najboljša peneča vina iz Slovenije
Utrip mesta · kulinarika

Nobeno silvestrovo ne mine brez penine, ki ji pogovorno pravimo kar šampanjec, s čimer pa lahko dejansko poimenujemo zgolj peneča vina, ki so bila pridelana v francoski pokrajini Champagne. Pri nas jim pravilno rečemo penina. Prečesali smo ponudbo slovenskih penečih vin in izbrali najboljše po mnenju uredništva.

Penina je neločljivo povezana z novim letom. Da boste na silvestrovo nazdravili z najboljšo, smo prečesali ponudbo slovenskih penečih vin in odbrali najboljše za vsak okus.

PREBERITE ŠE: Najboljše penine za silvestrovo

In da razrešimo še vprašanje poimenovanja, saj Slovenci pogosto mešamo penino in šampanjec. Zadeva je povsem preprosta in stvar porekla. Oboje je namreč peneče vino, a z imenom šampanjec lahko tehnično gledano poimenujemo zgolj peneča vina, ki so bila pridelana v francoski pokrajini Champagne.

Top 5 – najboljše slovenske penine:

Zlata Radgonska penina Gold (Radgonske Gorice)Odpri galerijo

Božanska vroča čokolada s cvetovom iz marshmallowa Vroča čokolada z marshmallowimi cvetovi Izdelki iz čokolade Neverjetno realistični izdelki iz čokolade, v katere si ne boste upali ugrizniti Burger Nutella - McDonald's Sweety con Nutella – McDonald’s na meni dodal Nutellin burger! Librottiglia - knjiga na steklenici vina Librottiglia: knjiga namesto etikete – kratke zgodbe na steklenici vina · · · ·